• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Yaşar Doğu, Kavak’ta Anıldı

Yaşar Doğu, Kavak’ta Anıldı
Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Milli Güreşçi Yaşar Doğu, ölümünün 55'inci yılında Samsun'un Kavak ilçesinde anıldı.

Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Milli Güreşçi Yaşar Doğu, ölümünün 55'inci yılında Samsun'un Kavak ilçesinde anıldı.

Kavak Belediyesi ve Kavak Dernekler Federasyonu (KADEF) işbirliğinde Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Milli Güreşçi Yaşar Doğu'nun ölümünün 55'inci yılında anma programı düzenlendi.

Program kapsamında Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Yörgüç Paşa Camisi'nde mevlit okuttururken, Mevlit programının ardından vatandaşlara Başkan Sarıcaoğlu tarafından lokma ikram edildi. Anma programına Kavak Halk Eğitim Merkezi'nde devam edildi. Programa Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Kavak Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Opr. Dr. Yılmaz Karagöz, Asarcık Kaymakamı aynı zamanda Kavak Kaymakam Vekili Hüseyin Tutuş, Yaşar Doğu'nun oğlu Prof. Dr. Gazanfer Doğu, 22. Dönem Samsun Milletvekili Mehmet Kurt, Gazeteci Yazar Ahmet Seven ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konferans öncesi Kavak Kaymakam Vekili Hüseyin Tutuş, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, 22. Dönem Samsun Milletvekili Mehmet Kurt, Kavak Dernekler Federasyonu Başkanı Opr. Dr. Yılmaz Karagöz ve Yaşar Doğu'nun Oğlu Prof. Dr. Gazanfer Doğu selamlama konuşması yaptı. Konferansta tüm yönleriyle Yaşar Doğu'nun hayatı anlatıldı.

"YAŞAR DOĞU BİZİM MEDARI İFTİHARIMIZ"

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu yaptığı konuşmada, "Yaşar Doğu bizim medarı iftiharımız. Onun doğduğu memlekette belediye başkanlığı yapmanın ayrıca gururu içerisindeyim. Yaşar Doğu hakkında çok yakın zamanda bir belgesel filmi çektirmeyi düşünüyoruz. Milli güreşçimiz sporda başarılı olduğu kadar yaşantısıyla da hepimizin örnek alabileceği bir kişiliğe sahiptir. Yaşar Doğu'yu rahmetle ve minnetle anıyoruz" dedi.

Konferansta ayrıca Yaşar Doğu Fotoğraf sergisi açılırken, Yazar Ahmet Seven'in yayınladığı "Türk Güreşinin Sembolü Yaşar Doğu" isimli kitabının da tanıtımı yapıldı. Araştırmacı-Yazar Ahmet Seven, "Yaşar Doğu'nun İzinde" başlığı altında seri konferanslara devam edeceklerini ve büyük şampiyonun hayatını anlatacaklarını söyledi.

Yaşar Doğu, Kavak’ta Anıldı

Yaşar Doğu, Kavak’ta Anıldı

Yaşar Doğu, Kavak’ta Anıldı

Yaşar Doğu, Kavak’ta Anıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim