• BIST 9484.37
  • Altın 2493.505
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.8026
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Yaşar Değirmenci, Bir Eğitimci Olarak Peygamberimizi Anlattı

Yaşar Değirmenci, Bir Eğitimci Olarak Peygamberimizi Anlattı
Eğitimci yazar Yaşar Değirmenci, Eyüp'te düzenlenen "Bir Eğitimci Olarak Peygamberimiz" adlı Kutlu Doğum Özel programında konuştu.

Eğitimci yazar Yaşar Değirmenci, Eyüp'te düzenlenen "Bir Eğitimci Olarak Peygamberimiz" adlı Kutlu Doğum Özel programında konuştu. Eğitimci yazar Değirmenci, "Resulullah Efendimiz ben muallim olarak gönderildim buyuruyor. Resulullah Efendimizin eğitim tarafı küçük bir çocuktan en yaşlıya kadar makam, mevki sahiplerinden makam sahibi olmayanlara kadar bütün insanların nasıl hareket etmesi gerektiğinin fiili bir halidir" dedi.

Eyüp Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen Bir Eğitimci Olarak Peygamberimiz adlı programa yurttaşlar yoğun ilgi gösterdi. Sunuculuğunu Yusuf Öcalan'ın yaptığı "Bir Eğitimci Olarak Peygamberimiz" programı Kari Abdurrahman Sadien'in Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Eyüp Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleşen programda, Peygamber Efendimizin ümmetin öğretmeni olduğu ve İslam kültürünün eğitimcisi olduğunu vurgulayan eğitimci yazar Yaşar Değirmenci, "Peygamberimiz ben muallim olarak gönderildim buyuruyor. Efendimizin eğitim tarafı küçük bir çocuktan en yaşlıya kadar makam, mevki sahiplerinden makam sahibi olmayanlara kadar bütün insanların nasıl hareket emesi gerektiğinin fiili bir halidir. "Doğrusu Allah Resulü sizler için Allah'a ve ahiret gününe umut besleyen ve Allah'ı devamlı zikreden, anlayan, hatırlayan, unutmayanlar için güzel bir örnektir" ayeti Peygamber Efendimiz hakkında unutulmaması gereken bir ayettir. Yani örnek bir şahsiyet olarak gönderilmiştir.'

Programın sonlarına doğru Eyüp'te bulunan orta öğretim ve lise düzeyindeki okullardan seçilen öğrencilerin oluşturduğu Kaymakamlık korosu tarafından hazırlanan konser ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Konserde Peygamber Efendimiz için okunan şiirler ve yapılan yorumları Eyüplüler çok beğendi.

Yaşar Değirmenci, Bir Eğitimci Olarak Peygamberimizi Anlattı

Yaşar Değirmenci, Bir Eğitimci Olarak Peygamberimizi Anlattı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim