• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Yaşamak İçin Kaçak Elektrik Kullanıyor

Yaşamak İçin Kaçak Elektrik Kullanıyor
Kahramanmaraş'ta, 47 yaşındaki KOAH hastası, devletin tüm olanaklarından faydalanmasına rağmen maddi güçlük çekiyor.

Kahramanmaraş'ta, 47 yaşındaki KOAH hastası, devletin tüm olanaklarından faydalanmasına rağmen maddi güçlük çekiyor. Elektrik başta olmak üzere birçok faturalarını ödeyemeyen Erkılınç ailesi, KOAH hastasının hayatta kalabilmesi için kaçak elektrik kullanıyor.

Onikişubat ilçesi Ferhuş Mahallesi'nde ikamet eden üçü kız biri erkek babası Hayri Erkılınç, hastalığı nedeniyle 6 yıldır cihazlara bağlı yaşıyor.

6 yıl önce geçirdiği rahatsızlık sonucu iş gücünü kaybeden Hayri Erkılınç, eşinin 830 liralık bakıcı maaşı ve 3 ayda bir verilen bin 300 liralık özürlü maaşıyla hayata tutunmaya çalışıyor.

3 yıl önce arkadaşının 16 bin TL'lik borcuna da kefil olan Erkılınç, arkadaşının ölmesiyle birlikte bu borcuna karşılık maaşına el konuldu.

Çocuklarının eğitim masraflarını karşılamakta güçlük çeken aile, elektrik başta olmak üzere birçok faturayı ödeyemiyor. Elektrik dağıtım şirketine olan 900 TL borç nedeniyle elektriği kesilen aile, solunum cihazına bağlı yaşayan Erkılınç'ın hayata tutunabilmesi için elektriği kaçak kullanıyor.

KOAH hastalığı nedeniyle 20 yıl önce babası Baboyu Erkılınç'ı, 2 yıl önce de ağabeyi Seydi Erkılınç'ı kaybeden Hayri Erkılınç, antitripsin eksikliği nedeniyle gözlerinde oluşan katarakt nedeniyle de görme güçlüğü yaşıyor.

Erkılınç, "Devletimiz sağ olsun, bize bir ev verdi, ama yine de aldığım ilaçlar nedeniyle zor duruma düşüyoruz. Hayırseverlerin yardımlarını bekliyoruz, 3 aydır elektrik makbuzunu yatıramıyorum. Elektriği kaçak kullanmazsam ölürüm, cihazlara bağlıyım çünkü" dedi.

Kocasının 3 cihaza bağlı yaşadığını belirten Keziban Erkılınç ise 900 liralık borcu ödeyemedikleri için elektriği kaçak kullandıklarını ifade ederek, "Eşim KOAH hastası, antitripsin eksikliği de var, solunum cihazına bağlı yaşıyor. Elektrik faturasını ödeyemiyorum, bu nedenle elektriğimiz kesik, devlet yardım yapıyor ama yeterli gelmiyor. Yardımseverlerin yardımını bekliyoruz. Bakıcı maaşı alıyorum, eşimin ilaç masraflarıyla çocukların okul masrafları zor oluyor. Eşim arkadaşına kefil olduğu için eşimin 3 aylık maaşına el konuldu. Tek benim maaşım yeterli gelmiyor. Elektriğimiz yaklaşık 3 aydır kesik durumda. Faturaları ödeyemediğimiz için görevlilerin kestiği elektriğimizi açmak durumunda kaldım. Çünkü eşimin kullandığı 3 tane cihaz var, elektrik olmazsa bunlar çalışmaz, eşim ölür. Eşimin iyiliği için elektriği kaçak kullanmak zorundayım. 900 TL elektrik borcum var, ödeyemiyorum" diye konuştu.

Yaşamak İçin Kaçak Elektrik Kullanıyor

Yaşamak İçin Kaçak Elektrik Kullanıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim