• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C

“Yaşama Yol Ver” Projesi

“Yaşama Yol Ver” Projesi
Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan "Yaşama Yol Ver" projesi Samsun'da tanıtılmaya başlandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan "Yaşama Yol Ver" projesi Samsun'da tanıtılmaya başlandı.

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü 112 Afet Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından Samsun Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ziyaret edildi. İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Aydın'ı ziyaret ederek proje hakkında bilgiler verdi.

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Dr. Yusuf Köksal, "112 Acil çağrı merkezinin gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte seyreden ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesine yönelik farkındalığın artırılması, seçilen illerde amaca yönelik yoğun bilgilendirme yapılması amacıyla Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Yaşama Yol Ver" kampanyası düzenlenmektedir. Trafikte bizim ambulanslarımız 7 gün 24 saat faaliyetteler. Biz sürücü arkadaşlarımıza ambulanslara yol vermenin, yaşama yol vermek olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Sizler devamlı trafiktesiniz. Sizin yaptığınız davranışlar vatandaşlara, gençlerimize ve insanlarımıza örnek oluyor. Sizin ambulanslarımıza yol vermeniz ve bunlara duyarlı davranmanız çok önemli. Amacımız ambulanslarımızın trafikte çok rahat bir şekilde ilerlemeleri, hastalarımıza daha kısa sürede ulaşmaları ve hastalarımızı da hastanelere en kısa sürede ulaştırmalarıdır. Bununla ilgili çabalarımız devam ediyor" dedi.

Projeye sonuna kadar destek vereceklerini ifade eden TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, "Federasyon olarak Ankara'da Sağlık Bakanlığı'nın düzenlemiş olduğu bu toplantılara katılıyoruz. Ambulansın karayolu üzerinde veya şehir içerisindeki sevkinde bizim ticari araçların veya özel otomobillerin bunlara anında yol vermeleri kadar hassas bir şey yoktur. Çünkü ambulansın içerisindeki hastanın 1 dakika önce hastaneye varması, hastanın hayata tutunması demektir. Bunun içerisindeki hasta bizim tanımadığımız bir insan olabildiği gibi, çok yakınımız veya içimizden biri de olabilir. Onun için ambulansın içerisindekini daima bizim bir hastamız olarak görmemiz gerekir. O ambulansı kullanan sürücünün de bizden biri olduğunu kabullenmemiz gerekir" diye konuştu.

“Yaşama Yol Ver” Projesi

“Yaşama Yol Ver” Projesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim