• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 26 °C

Yaşam Koçuyla Umutlu Geleceğe Projesi Tanıtıldı

Yaşam Koçuyla Umutlu Geleceğe Projesi Tanıtıldı
2015 yılında yürüttüğü "Şehzadeler Diyarının Liderleri" projesiyle büyük beğeni toplayan Manisa Sancak Çevre Eğitim Gençlik ve Spor Kulübü Derneği,...

2015 yılında yürüttüğü "Şehzadeler Diyarının Liderleri" projesiyle büyük beğeni toplayan Manisa Sancak Çevre Eğitim Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 85 bin lira ile desteklenen 11 ay boyunca Manisa, İstanbul, Bursa, İzmir ve Salihli ilçesinde gerçekleştirilecek olan "Yaşam Koçuyla Umutlu Geleceğe" Projesi hayata geçti. Proje, gençlerin geleceklerini planlamada yol arkadaşlığı yapacak yaşam ve eğitim koçluğu üzerine planlandı.

PROJEDEN 75 ÖĞRENCİ FAYDALANACAK

Projenin amacı, "Evrensel, insanı ve ahlaki değerlere sahip, milli ve manevi değerlerine bağlı, çevreye saygılı, bilgi ve özgüven sahibi, etkin, girişimci, toplumsal aidiyet duygusu yüksek olan, 2023 vizyonuna sahip liderlik özelliklerini benimsemiş, kendisinin ve ülkesinin geleceğinde söz sahibi, yenilikçi, özgüveni yüksek, karşılıklı saygıyı ve doğaya sevgiyi esas almış, yerel ve ulusal düzeylerdeki karar, süreç ve mekanizmalarına katılan lider kişiler olarak yetiştirmek." olarak açıklanırken proje kapsamında lise ve ortaokul öğrencilerinden 50'si erkek, 25'i kız olmak üzere 75 öğrenci faydalanacak. Manisa Öğretmen evinde düzenlenen proje tanıtım toplantısına Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, Basın İlan Kurumu Manisa Şube Müdürü Kenan Tokgöz, Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Sudak, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fevzi Yüksel ve öğrenciler katıldı.

EĞİTİM BİR SÜREÇTİR

Derneğin 22 yıldır Manisa'da faaliyette olduğunu ifade eden Manisa Sancak Çevre Eğitim Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı İbrahim Gümüş, eğitim, çevre, izcilik gibi alanlarda çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Projenin bakanlık tarafından onaylandığını söyleyen Gümüş, "Eğitim bir süreçtir. Bizde bu proje ile gençlerimizin hayat planlarında vizyon oluşturmaları konusunda nitelikli ve kaliteli bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Destek olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, Sancak derneğinin önemli çalışmalara imza attığını söyleyerek, bundan dolayı kendilerine teşekkür ederek, "Sizler güzel eğitimler alarak kendilerini yetiştirmelisiniz. Bir yandan yetişirken manevi eğitimde alıyorsunuz" diye konuştu.

GİZLİ YETENEKLER ORTAYA ÇIKARILACAK

Proje hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Hasan Özbek de, "Gençlerimizin mesleki bilgi ve becerilerini geliştirici meslek kurs ve eğitimler yapılacak. Mesleki ve teknik kapasitelerinin artırmak amacıyla Bursa, İstanbul, İzmir illerine gezilere düzenlenecek. Gençlerimize sağlıklı yaşam imkanı sağlayıcı sportif aktivitelerinin geliştirilmesine yardımcı olunacak. Gençlerimiz ve ailelerini kaynaştırıcı etkinlikler düzenlenecek. Gençlerimizin gizli kalmış yeteneklerinin ortaya çıkarılması amaçlı doğa fotoğrafçılığı uygulama eğitimi yapılacak. Helal ve sağlıklı gıdalar ile beslenme konularında bilinçlendirme seminerleri yapılacak. Gençlerimizin bağımlılık konusunda bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi ile ilgili konferanslar düzenlenecek. Ata sporlarımızdan olan geleneksel Osmanlı okçuluk eğitimi verilecek. Wushu savunma sanatları sporuyla ilgili eğitimler verilecek" dedi.

Proje ekibinde Dernek Başkanı İbrahim Gümüş, dernek üyesi Adem Çapar, Proje Koordinatörü Hasan Özbek, spor eğitmeni Yusuf Çetinkaya, beden eğitimi öğretmenleri Emin Aktaş ve Cengiz Yılmaz, teknik öğretmenler Mustafa Yolcu ve Mustafa Ertem yer alıyor.

Yaşam Koçuyla Umutlu Geleceğe Projesi Tanıtıldı

Yaşam Koçuyla Umutlu Geleceğe Projesi Tanıtıldı

Yaşam Koçuyla Umutlu Geleceğe Projesi Tanıtıldı

Yaşam Koçuyla Umutlu Geleceğe Projesi Tanıtıldı

Yaşam Koçuyla Umutlu Geleceğe Projesi Tanıtıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim