• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Yarış Köyüne Toplu Sağım Ünitesi

Yarış Köyüne Toplu Sağım Ünitesi
Kütahya'nın Emet ilçesi Yarış Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından Toplu Sağım Ünitesi yapımına başlandığı bildirildi.

Kütahya'nın Emet ilçesi Yarış Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından Toplu Sağım Ünitesi yapımına başlandığı bildirildi.

Köyden şehre göçü önlemek, mevcut sağmal hayvan varlığını yerinde tutabilmek ve sağmal hayvan sayısını artırmak için çiftçilerinin üretimine uygun çalışmalar yaptıklarını söyleyen Yarış Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Atak," Yarış Kooperatif üyesi çiftçilerimizin Kooperatiflerine vermiş oldukları güven ve destek ile Kooperatif mülkiyetinde, halen soğutma tankı, pikap, traktör, balya makinesi ve ilaçlama makinesi mevcuttur. Köyümüzde çiftçilerinin süt üretimini, kalitesini artırmak amacıyla kooperatifimiz imkanları ile arsa alınarak yapımına iki ay önce başlanan Toplu Sağım Ünitesi inşaatı halen devam etmektedir. Mevsim şartları uygun olması durumunda Sağım Ünitemiz ilkbahar aylarında çiftçilerimizin hizmetine sunulacaktır." dedi.

İnşaatı devam eden Yarış Köyü Toplu Sağım Ünitesinde incelemelerde bulunan Kütahya Bölgesi Hayvancılık Kooperatifler Birliği (HAYKOOP) Başkanı Yusuf Çalışkan, Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerinin köyden şehre göçü önlemede, mevcut üretimi yerinde tutmada, üretimi artırmada ve üretilen ürünlerin değerinde pazarlanması çalışmalarında önemli rol oynadıklarını söyledi.

Çalışkan," Kütahya Bölgesi Hayvancılık Kooperatifler Birliği olarak Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ortağı çiftçilerimiz ile akşamları yaptığımız rutin toplantılarda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının çiftçilerimize vermiş olduğu makine alet, ekipman desteklemelerinden yararlanmaları konusunda bilgiler veriyoruz. Ayrıca Kooperatiflerimizin modernize olması için gerekli çalışmalar yapılarak, kooperatiflerimizin süt, yem bitkisi ve birçok alanda makine parkları, soğutma tankları ile sütte soğuk zincirinin kurulmasına önderlik yapıyoruz. Bilindiği gibi kooperatifler köyün kültürü, üretimi, ürün desenidir. Orman işçiliği gibi birçok alanda devlet çiftçi arasında köprü görevini yaparak devletin çiftçilerimize verdiği destek ve imkanları onlara ulaştıran ve yararlanmalarını sağlayan çiftçi evleridir. Toplu Sağım Ünitesi yapımına başlayan Yarış Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kuruluna, Başkan Mehmet Atak'a ve Yarış köyü halkı ile kıymetli çiftçilere kooperatiflerine verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.(MA-EFE)

Yarış Köyüne Toplu Sağım Ünitesi

Yarış Köyüne Toplu Sağım Ünitesi

Yarış Köyüne Toplu Sağım Ünitesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim