• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 16 °C

"Yarın bir müjde duyabilirsiniz"

"Yarın bir müjde duyabilirsiniz"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman Sincik'te Nissibi Köprüsü'nün açılış törenine iştirakının ardından halka seslendi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Bu yatırım KDV'si ile 97 trilyon, sizlere feda olsun.Birileri kuru sıkı atıyor. Bu ülkede SGK hastanelerini zarar ettiren ve pislikten geçilmeyen, nasıl olacak 50 milyar dolarlardan bahsediyorlar. Hayatlarında para falan saymadılar.

Bunu ben söylesem olur da, sen söyleyince olmuyor. Biz -cek -caklarla konuşmuyoruz. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri

Az önce Sincik'teydim. Sincik 10 Ağustos'ta yüzde 96 oy vererek cumhurbaşkanı seçti. Hamdolsun Adıyaman'da yüzde 70 gibi bir oyla bu kardeşini destekledi. Ben köprünün tek tek ölçülerini verecek değilim, eser ortada. Hakikaten mimari yönüyle de bambaşka.

"YARIN BİR MÜJDE DUYABİLİRSİNİZ"

Ya eski Türkiye galip gelecek ya yeni Türkiye galip gelecek. Birileri ne diyor; geleceğiz, Diyanet'i kapatacağız.  Din derslerini kaldıracağız. Kaynak mı Diyanet İşleri Başkanı'nın altındaki MErcedes. Halbuki altlarında spor arabadan geçilmiyor.

Yarın Diyanet İşleri Başkanı'mızla ilgili bir müjde duyabilirsiniz. Bosna Hersek'ten dönerken sözüm var, cumadan önce açıklamayacağım.

Bu ülkede Diyanet makamına bu denli saldırmayı kendine adeta sandıkta yol olarak telakki eden terör örgütünü arkasına alan bir siyasi anlayışa ne Kürt, ne Arap, ne Zaza kardeşlerim ne de diğerleri prim vermeyecek.

Şu hale bak eskiden CHP ne diyordu Kabe Arap'ın olsun bize Çankaya yeter. HDP ne diyor bizim Kabe'miz Taksim'dir diyor. Bizim tek Kabe'miz var o da Mekke'de.

"İMAM HATİPLERİ KAPATMAK İSTİYORLAR"

Ben milletin tarafında olacağım dedim. Bitanesi diyor ki imam hatipleri kapatacağız, Kayseri'ye gidiyor hayır böyle birşey söylemedim diyor. Kayseri'yi biliyor çünkü. Seçim beyannamende var yalan söyleme be. Bunlar sabah başka akşam başka.

Bildirgeye ne koymuş 1+8+4. Dolayısıyla imam hatiplerin orta kısmını kapatıyor. Ben dört çocuğunu imam hatipte okutmuş bir babayım. Okulun kapılarından kovuldular başlarını açmadıkları için. Üniversitelere sokulmadılar, katsayı geldi.

Biz de yurtdışına gönderdik. Oralarda, istisna denilebilecek okullarda okudular. Şimdi orta kısımlar açıldı, katsayı engeli kalktı. Millet çocuklarını imam hatiplere göndermeye başladı. Sayı 60 binden 1 milyona çıktı.

"NE SULTANIM, NE DE DİKTATÖR"

Ben inanıyorum ki karşımda gördüğüm topluluk ölümü korkutan topluluktur. Bizimle ilgili olarak geçmişte birlikte yürüdüğümüz birileri, aday olmuş.

Gayet iyi tanırsınız, şahsımla alakalı sultandır, diktatördür diyor. Elhamdülillah ne sultan oldum, ne diktatörlüğe merak sardım. Başbakanlığım döneminde de bizim ne yaptığımız bellidir. Hep şunu söyledim, hizmetkar olmaya geliyoruz dedim.

Hep şunu söyledim, eninde sonunda ölmeyecek miyiz, ölücez. Öldüğümüz zaman 2,5 metreküplük yere gömmeyecekler mi, hocaefendi cumhurbaşkanı niyetine diyecek mi? Trilyarder niyetine diyeek mi? Er kişi niyetine diyecek.

Gömecekler en yakının bile kolay kolay uğramaz, çekip gidecekler. Ancak bu dünyada hayırlı işler yapmışsan, bu kubbede hoş bir seda bırakmışsan ne mutlu sana. Bizim de derdimiz bu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim