• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Yarım asırda biriktirdiği kitapları üniversiteye bağışladı

Yarım asırda biriktirdiği kitapları üniversiteye bağışladı
İzmirli duayen gazeteci Feyzi Hepşenkal, Gediz Üniversitesi Kütüphanesi'ne 3 bin 500'ü aşkın kitap bağışladı.

İzmirli duayen gazeteci Feyzi Hepşenkal, Gediz Üniversitesi Kütüphanesi'ne 3 bin 500'ü aşkın kitap bağışladı. 50 yılda biriktirdiği paha biçilmez değerdeki eserlerini bilimin ve eğitimin hizmetine sunan Hepşenkal, "Kitaplarım yerini buldu. Artık daha çok işe yarayacaklar, bu nedenle mutluyum." dedi.

Gediz Üniversitesi Kütüphanesi, bağışlarla büyüyor. Daha önce çeşitli kişi ve kurumların önemli desteklerde bulunduğu kütüphaneye bir katkı da İzmirli gazeteci Hepşenkal'dan geldi. Yaklaşık 50 yılda biriktirdiği 3 bin 500'ü aşkın kitabı, üniversite öğrencileri ve akademisyenlerin kullanımına sundu. Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Petek'in plaket vererek teşekkür ettiği Feyzi Hepşenkal, çoğu eşi bulunmayan, paha biçilmez eserlerini eğitimle ve bilimle paylaştığı için mutlu olduğunu dile getirdi. Hepşenkal, "Evimin bir köşesinde duruyorlardı, bir işe yaramalarını istedim. Kitaplarım yerini buldu. Asıl şimdi işe yarayacaklar. Dilerim ki paylaştığımız o bilgiler, kullanıldıkça çoğalır ve yeni bilgilerin üretilmesini sağlar." şeklinde konuştu.

Rektör Çevik, gazeteci yazar Feyzi Hepşenkal'ı, duyarlılığından dolayı kutladı. Kütüphanelerindeki kaynaklardan Gedizli akademisyenlerin ve öğrencilerin yanısıra İzmir'deki diğer üniversitelerin de faydalandığını belirterek, "Şu an 48 bin 724 basılı, 2 milyon 700 bin elektronik kitabımız, 37 bin de elektronik dergimiz bulunuyor. İzmir'in en modern ve zengin içerikli kütüphanelerinden birine sahibiz. Satın almak istesek bile bulamayacağımız kitaplara, değerli bağışçılarımız sayesinde ulaştık. Hepsine yürekten teşekkür ediyorum, geleceğimiz olan gençlerimizin eğitimine büyük katkıda bulundular." dedi.

Yarım asırda biriktirdiği kitapları üniversiteye bağışladı

Yarım asırda biriktirdiği kitapları üniversiteye bağışladı

Yarım asırda biriktirdiği kitapları üniversiteye bağışladı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim