• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Yargıtay darp sonucu ölüme sebep olma davasının kararını bozdu

Yargıtay darp sonucu ölüme sebep olma davasının kararını bozdu
Samsun'da darp sonucu bir kişinin ölümüne sebep olan sanıklardan biri 10 yıl hapis cezasına çarptırılıp yanındaki arkadaşı beraat edince, Yargıtay...

Samsun'da darp sonucu bir kişinin ölümüne sebep olan sanıklardan biri 10 yıl hapis cezasına çarptırılıp yanındaki arkadaşı beraat edince, Yargıtay mahkemenin verdiği kararı bozarak olayın kapsamlı şekilde araştırılmasını istedi.

Olay, Samsun'un İlkadım ilçesi Unkapanı Mahallesi'nde 2015 yılı Mart ayında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Samsun Ondokuz Mayıs Polis Meslek Yüksek Okulundan emekli aşçı olan Abdullah Çakır (64), sabaha karşı sokak ortasında alkollü kişiler tarafından darp edilerek kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayla ilgili gözaltına alınan Şahin D. ve Tufan T. tutuklandı. Her iki şahıs hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. 28 Ocak 2016 tarihinde kararını veren mahkeme Şahin D.'yi "müessir fiil kastı ile adam öldürmek" suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırarak tutukluluk halinin devamına karar verirken, Tufan T.'nin ise cezalandıracak yeterli ve inandırıcı delil bulunmadığından beraatına ve tahliyesine hükmetti.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi yerel mahkemenin verdiği kararı bozdu ve sanıkların yeniden yargılanmalarını talep ederek, olay sırasında 155 telefon hattını arayarak ihbar eden kişinin telefon numarasından kimliğinin tespit edilmesini ve olayda ikinci bir şahsın olma ihtimali üzerine araştırma yapılıp sanıkların yeniden yargılanmasını talep etti. Şahin D. ile Tufan T.'nin yeniden yargılanmalarına başlandı.

Duruşmaya SEGBİS ile görüntülü olarak katılan her iki sanık da kendilerini savundu. Tufan T., Yargıtay 1. Ceza Dairesinin bozma kararına mahkemenin uymamasını isteyerek, "Yargıtay'ın kararına uyulmasını istemiyorum. Maktule vurmadım, suçsuzum" dedi.

Abdullah Çakır'ın ailesi ise her iki sanığın da cezalandırılmasını istedi. Abdullah Çakır'ı Şahin D. ile Tufan T.'nin birlikte darp edip tekme atarak öldürdüklerini ileri süren müdahil avukatı A. Giritli ise "Bu dava bu şekilde bitmemeli. Olayı gören polis memurlarının tuttuğu tutanakta her iki şansın da darp ettiği açıkça belli. Araya ne girdi ve ne olduysa tutanakları tutan polis memurlarının duruşmada dinlendiklerinde ifadelerinde kısmi çelişki oluştu. Olayı birden fazla kişi işlemiştir. Gerekli araştırmaların yapılıp her iki sanığın da cezalandırılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Duruşma 10 Ekim 2017 tarihine ertelendi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim