• BIST 9079.97
  • Altın 2302.3
  • Dolar 32.3226
  • Euro 35.0903
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Yargıtay Başkanı Cirit Fas’ta

Yargıtay Başkanı Cirit Fas’ta
Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, beraberindeki heyetle birlikte Fas'ın başkenti Rabat'ta temaslarda bulunuyor.

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, beraberindeki heyetle birlikte Fas'ın başkenti Rabat'ta temaslarda bulunuyor. Cirit'e kalabalık bir heyet eşlik ediyor.

Fas Danışmanlar Meclisi Başkanı Hakim Benchamach ile bir görüşme gerçekleştiren Cirit, temaslarına Fas Krallığı Yargıtayı Başkanı Mustapha Farès'i makamında ziyaret ederek devam etti. Cirit ve beraberindeki heyete Rabat Büyükelçisi Ethem Barkan Öz'de eşlik etti.

Cirit ve beraberindeki heyet, Fas Yargıtay Başkanı Farès ile basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi.

Davetlerine olumlu cevap veren Cirit'e teşekkür eden Fas Yargıtay Başkanı Farès, "Yüksek mahkemelerimiz arasındaki işbirliği sayesinde, yargıda ilişkilerimizde üst düzeye ulaştı. Davetimize icabet ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. Bu buluşma aramızdaki işbirliğini yenileye vesile olmuştur." dedi.

Yaklaşık 1 buçuk saat süren görüşmenin ardından basına açıklama yapan Yargıtay Başkanı Cirit şunları söyledi:

"Çok verimli görüşmelerimiz oldu. Türk Yargıtayı'yla Fas Krallığı Yargıtayı arasında öteden beri, eskiden beri devam eden, köklü dostluk ve işbirliği mevcut. Bu cümleden olarak Fas Krallığı'nın başkenti Rabat'ta, sayın başkan Mustafa Bey'le ve sayın başsavcıyla birlikte her iki ülkenin hukuk sistemleriyle ilgili çok yararlı fikir alışverişimiz oldu. Dünya hepimizin takdir ettiği gibi küçük global bir köy haline geldi. Bu global köy haline gelmiş olması nedeniyle, sorunlar ortak ve çözümlerde ortak olması nedeniyle, nasıl daha kaliteli adaleti geliştirebiliriz, daha kaliteli adaleti nasıl ülkelerimize yerleştirebilliriz? Bunun çalışmalarını yaptık. Daha yarın adli yıl açılış törenlerine katılacağız, oradada beyanlarımız olacak. Çok verimli ve yararlı bir görüşme oldu. Çok farkılılığımızın olmadığını her iki ülke arasında, Fas Krallığı'yla Türkiye Cumhuriyeti Devleti arasında da ciddi işbirliği sözkonusu. Yatırımlar konusunda, iş dünyasının Fas Krallığı'na bir ilgisi söz konusu. Aynı şekilde bizde yargı camiası olarak birlikte çalışıyoruz. Ve bunun sonuçlarıda birlikte, daha kaliteli adalet sistemini yerleştirmek için, bunun sonuçlarını birlikte alacağımızı tahmin ediyorum."

Cirit ayrıca, Fas Anayasa Mahkemesi'ni de ziyaret etti.

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ve beraberindeki heyet, yarın Yargıtay Başkanlığı'nda düzenlenecek olan Fas'ta adli yıl açılış törenine katılacak.CIHAN

Yargıtay Başkanı Cirit Fas’ta

Yargıtay Başkanı Cirit Fas’ta

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim