• BIST 9727.71
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

Yardım Treni’nin İlk Durağı Sapadere İlkokulu

Yardım Treni’nin İlk Durağı Sapadere İlkokulu
Alanya Belediyesi'nin yeni başlattığı "Yardım Treni" kampanyası öğrencilere ilk hediyelerini ulaştırdı.

Alanya Belediyesi'nin yeni başlattığı "Yardım Treni" kampanyası öğrencilere ilk hediyelerini ulaştırdı. Alanya Belediyesi Yardım Treni'nin ilk durağı olan Sapadere İlkokulu'nun öğrencileri yeni yıla sevinçle girdi.

Alanya Belediyesi, "Yardım Treni" kampanyasıyla Hayate Hanım ve Barbaros İlkokulu öğrencilerin bağışladığı oyuncak, kırtasiye malzemesi ve kıyafetleri ihtiyaç sahibi olan öğrencilere ulaştırmaya başladı. Yardım Treni'nin ilk durağı Sapadere İlkokulu oldu. Yardım Treni kampanyasına yoğun ilgi gösterilmesinin ardından bağışlanan malzemeler, öğrencilere teslim edildi. Sosyal Yardım İşlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Bilal Nurgül ve Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi Sorumlusu Esra Yemez, öğrencilerle birebir ilgilenerek, hediyelerini verdi.

ÖĞRENCİLERE TOPLUMDA ENGELLİ FARKINDALIĞI ANLATILDI

Sapadere İlkokulu'na ziyaret düzenleyen Alanya Belediyesi öğrencilere "Toplumda Engelli Farkındalığı" semineri de verdi. Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi Psikoloğu Esra Yemez tarafından öğrencilere engelli bireyin tanımı, engel grupları, engel gruplarına göre davranış şekilleri, empati konu başlıkları anlatıldı. Aynı zamanda işitme engellilerin dünyası ve temel işaret dili çalışmalarından harfler, sayılar, günlük diyalog konuşmaları öğretildi. Yaklaşık bir saat süren ve 20 öğrencinin katıldığı sunumda öğrenciler engelli bireylerle karşılaştığında nasıl davranacaklarını öğrendi.

Alanya Belediyesi'nin sosyal belediyecilik anlamında ilklere ev sahipliğini yaptığını belirten Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel çalışmalara tüm hızıyla devam ettiklerini belirtti. Yardım Treni kampanyasına ilginin yoğun olduğunu söyleyen Başkan Yardımcısı Yüksel, "Belediyemizin başlattığı bu kampanya ile kırsaldaki tüm öğrencilerimize ulaşmayı hedefliyoruz. Bugün ilk olarak Sapadere İlkokulu'nu ziyaret ettik. Öğrencilerimize hediyelerini dağıttık. Yardım Treni kampanyamız diğer okullarda da devam edecek" dedi.

Yardım Treni’nin İlk Durağı Sapadere İlkokulu

Yardım Treni’nin İlk Durağı Sapadere İlkokulu

Yardım Treni’nin İlk Durağı Sapadere İlkokulu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim