• BIST 9079.97
  • Altın 2306.659
  • Dolar 32.3183
  • Euro 35.0385
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Yardım Tır’ı Suriye’ye Dualarla Uğurlandı

Yardım Tır’ı Suriye’ye Dualarla Uğurlandı
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Yetim ve öksüz çocukları maddi ve manevi olarak sahiplenmek Müslüman için inanç, onur ve namus meselesidir. Yetime...

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Yetim ve öksüz çocukları maddi ve manevi olarak sahiplenmek Müslüman için inanç, onur ve namus meselesidir. Yetime sahip çıkmak, insan olmanın, İslam olmanın bir gereğidir. Yetimin dünya huzuru ahiret sermayesidir" dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, İHH'nın 5. Yetim Destekleme İstişare Toplantısında İHH yetkilileri ve yetim sponsorları ile bir araya geldi. İHH İnsanı Yardım Vakfının Yetim Projesi kapsamında düzenlediği Ankara İHH'nın 5. Yetim Destekleme İstişare Toplantısı yapıldı. Toplantıya Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Günay Kaya, Toç-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Öztürk, Memur-Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır, İHH Ankara Başkanı Mustafa Sinan, İHH yetkilileri ve yetim sponsorları katıldı.

BİR TARAFTA İSRAF DİĞER TARAFTA AÇLIK

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, dünyanın adalet ve eşitlikten yoksun olduğunu, bir tarafta fakirlik, açlık, yoksulluk; diğer tarafta zenginlik, israf, savurganlığın her geçen gün yaygınlaştığını söyledi.

Rakamların yaşanan felaketin dehşet boyutunu gözler önüne serdiğini anlatan Yalçın, şöyle konuştu:

"Bugün sadece Irak'ta 5 milyonu aşkın yetimin olduğu tahmin ediliyor. 200 milyon yetim sokakta yaşıyor. Her gün 10 bin çocuk yetim kalıyor, 6 bin çocuk organ mafyası tarafından kaçırılıyor. Yılda 2 buçuk milyon çocuk satılıyor. 300 bin çocuk savaşmaya zorlanıyor. Sadece Afrika'da günde 6000'e yakın çocuk yetim kalmakta, şu an bu saatlerde bile binin üzerinde çocuk bu kaderi paylaşmaktadır. 165 milyon yetim yardım bekliyor. Yılda 250.000 çocuk, hiç de masum olmayan nedenle Avrupa'ya götürülüyor. Bu mazlum, suçsuz, yalnız, çaresiz insanların ruh dünyalarını ve psikolojilerini anlatmaya kelimeler kifayet etmez."

BİZ YETİM BİR PEYGAMBERİN ÜMMETİYİZ

Yalçın; bizim yetim bir peygamberin ümmeti olduğumuzu belirterek şunları söyledi:

"Hz. Muhammed (s.a.v), "Bir kimse sırf Allah rızası için bir yetimin başını okşarsa, elinin dokunduğu her saç teline karşılık ona sevap vardır" buyurmuştur. Başka bir hadisinde yetimi himaye eden kimse ile cennette komşu olacağını müjdelemiştir. Yetimlere sahip çıkmak insani bir mesele olduğu gibi aynı zamanda imani ve İslami bir konudur. Eğer biz yetimlere sahip çıkmazsak, onlar organ ve fuhuş mafyalarının, misyonerin tuzağına düşer."

"YETİM GÜLERSE DÜNYA GÜLER"

Yalçın, Yetim Gülerse Dünya Güler sloganıyla yola çıkan İHH'nın, Orta Doğu'dan Uzak Doğu'ya; Kafkaslar'dan Latin Amerika'ya; Balkanlar'dan Orta Asya'ya kadar 56 ülkede 70,000'i aşkın yetim ile hayatın paylaşılması, 800 bini aşkın çocuğa ise dönemsel destek verdiğini hatırlattı. Yalçın, "Açılan 25 yetim eğitim merkezinde yavrularımızın üniversite eğitimlerini tamamlayıncaya kadar desteklendiğini biliyor, takdirle izliyoruz. Suriye'nin, Filistin'in, Arakan ve Doğu Türkistan'ın, Keşmir'in, Patani ve Afganistan'ın çocukları artık Türkiye'de bir aileleri olduğu bilinci ile hayata daha canlı ve ümit var tutunuyor. Bu çalışmalar çok önemlidir" dedi.

YETİM VE ÖKSÜZLERİN GÖZYAŞLARINI SİLMEK SORUMLULUĞUMUZ

Yalçın, açları doyurmak, zorda kalanın yardımına koşmak, kimsesizlere kimse olmak, mazlum, yetim ve öksüzlerin gözyaşlarını silmek, acılarına ortak olmak, acılarını dindirmek sorumluluğuyla hareket ettiklerini vurguladı.

Türkiye'nin ülke ve millet olarak bu konuda insanlığın yüzünü ağartacak girişimlerde bulunduğunu anlatan Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yeryüzünün hiçbir köşesinde yaşanan ve yaşatılan sıkıntılara ilgisiz kalamayız. Özellikle ümmetin yetim ve öksüz çocuklarını maddi ve manevi olarak sahiplenmek bizim için inanç, onur ve namus meselesidir. Yetime sahip çıkmak, dünya huzuru ahiret sermayesidir. Kaza, belalara karşı gelsin diyor, hayat sigortası istiyorsak bir yetimi himaye etmeliyiz. Eğer vicdanlarımız köreldi ve tamahkarlık, sekülerlik ruhumuzu esir aldıysa, kalbimiz katılaştıysa "Eğer kalbinin yumuşamasını istiyorsan, fakire yedir, yetimin başını okşa" diyen Hadis-i Şerif'in gereğini yapmalıyız. Yetimi güldüremeyen ümmetin ağlayışı asla bitmez. Biz mazlumun ahını değil duasını almaya talibiz. Bizim medeniyetimiz merhamet medeniyetidir."

Ülkemizde hendek vesayeti dolayısıyla insanların evini barkını terk ettiğine dikkat çeken Yalçın, sözlerine şöyle devam etti:

"Terör örgütünün hayatı çekilmez kıldığı Silopi, Cizre, Nusaybin ve Sur'da insanlar canını kurtarmak için evini barkını bırakıp göç ediyor. Terör örgütü yüzünden tehcir yaşanıyor. Bu insanların acılarına, çaresizliklerine duyarsız kalırsak, merhamet elini uzatmazsak vicdanlarda mahkum oluruz. Suriye'de, Rusya'nın, İran'ın başını çektiği cümle emperyalist güçlerin birlikte hareket ettiği dram devam ediyor. Bayır-Bucak'ta insanlar ayakta kalma, hayatta kalma mücadelesi veriyor. Biz buna duyarsız kalamayız. Ahirette yaptıklarımızdan, yapmamız gerekirken yapmadıklarımızdan hesaba çekileceğiz. Hesap günü gelmeden hesaplı hareket etmek gerekir."

Yalçın, Memur-Sen, Hak-İş, İHH ve Kızılay olarak "Merhamet TIR'ları Yola Çıkacak Hendekleri Aşacak, Bayır-Bucak'a Ulaşacak" başlığıyla terör örgütü mağdurlarına ve Bayır-Bucaklı Türkmenlere sahip çıkmak için yardım kampanyası başlattıklarını ve 81 ilde yardım toplama ve muhatabına ulaştırma gayretlerinin sürdüğünü söyledi.

Toplantının ardından gıda ve ilaç taşıyan yardım TIR'ı Suriye'ye ulaşmak üzere dualarla uğurlandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim