• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Yardım Melekleri 88. Yılında

Yardım Melekleri 88. Yılında
Kırşehir'de hizmet veren Yardım Sevenler Derneği, 88. Yılını kutluyor.

Kırşehir'de hizmet veren Yardım Sevenler Derneği, 88. Yılını kutluyor.

Dernek Başkanı Nurten Büyüksaraçoğlu, ev eksenli çalışan kadınları topluma kazandırma çalışmasında olduklarını söyledi.

16 yıllık başkanlık sürecini anlatan Büyüksaraçoğlu, "Derneğimiz 19 Şubat tarihinde Mustafa Kemal Atatürk'ün önerisi ile kuruldu. Derneğimiz kamu yararına çalışan bir derneğiz ve iki yılda bir genel kurul yapıyoruz. Türkiye'de bütün il ve ilçeler de şubelerimiz var. 17 Yıldır dernek yönetim kurulu üyesi 16 yıldır da başkanlık görevini yürütüyorum. Eğitimci olmam beni görev süremde öğrenci burslarına yöneltti." dedi.

DERNEK ÜYELERİ GÖNÜLLÜLÜK ESASLI ÇALIŞIYOR

Yardım Sevenler Derneği üyelerinin gönüllülük esaslı çalışıldığını anlatan Büyüksaraçoğlu, "Bizler Kırşehir'de hiçbir siyasi oluşum içerisinde olmadan insana insanca yardımlar yapıyoruz. Derneğimizde öğretmen kökenli arkadaşlarımız çoğunlukta dernek faaliyeti tamamen gönüllü, üyelerimiz gerekiyorsa kendi bütçelerinden harcamalar yaparak insanlara yardımcı oluyorlar. Kırşehir'de ve Kırşehir dışında okuyan öğrencilere burs verirken bizlere getirilen yardımları da halkımızla paylaşıyoruz. Yardım için gelen kardeşlerimizi de mutlaka devletin gerekli birimlerine yönlendiriyoruz. İş adamlarımız ve Belediyemiz gerekli destekleri sunuyorlar. " diye konuştu.

Kırşehir Belediyesinin katkıları ile Kadın Emek Pazarında açtıkları stant ile para kazandıklarını ve kazanılan paranın öğrencilere aktarıldığını ifade eden Saraçoğlu şöyle konuştu: "Kadınlarımız gönüllü olarak Kırşehir Belediyesinin bizlere sunduğu destek ile gelip el emeği ürünlerini yaparak satıyorlar. Bizlerde bunun karşılığında evlerinde oturan kadınımıza yardımcı olmak adına kurslara yönlendirip onların iş gücü sahibi olmalarını sağlama yolunda çalışmalar yürütüyoruz. Bize gelen ve kursları tamamlayan 3 kadınımızı istenilen yerlerde işlere de yerleştirdik. Kırşehir Belediyesinin başlattığı kursları çok iyi değerlendirmek ve kursları tamamlayarak ev ekonomilerine kadınların da katkı sunmaları gerekmektedir. "

Yardım Melekleri 88. Yılında

Yardım Melekleri 88. Yılında

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim