• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Yarar “MÜSİAD’ın dünyada da büyük bir rolü vardır”

Yarar “MÜSİAD’ın dünyada da büyük bir rolü vardır”
"MÜSİAD" Misyonu ve Dünya'daki Rolü" konulu konferansta konuşan MÜSİAD Kurucu Genel Başkanı Erol Yarar, "İnsanları aldık dünyaya götürdük" dedi.

"MÜSİAD" Misyonu ve Dünya'daki Rolü" konulu konferansta konuşan MÜSİAD Kurucu Genel Başkanı Erol Yarar, "İnsanları aldık dünyaya götürdük" dedi.

MÜSİAD Düzce şubesi tarafından "MÜSİAD" Misyonu ve Dünya'daki Rolü" konulu konferans düzenledi. Konferansa konuşmacı olarak ise MÜSİAD Kurucu Genel Başkanı Erol Yarar katıldı.

Düzce Belediyesi Kültür Merkezinde Kuran'ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Düzce Şube Başkanı İsa Şengüloğlu, MÜİSAD'ın gücünü kamudan değil içerisinde bulunan insanlardan aldığını işaret ederek "MÜSİAD 12 gönüllü iş adamıyla 1990 yılında küçük bir ofiste başlayan bir harekettir. Şu an 11 bini aşan üyesi ile 60 bine yakın işletmeyi temsil etmekte yaklaşık 1 milyon 600 bin kişiye istihdam sağlamaktadır. Yurt içinde 86 irtibat noktası bulunan MÜSİAD yurt dışında 68 farklı ülkede 186 nokta ile hizmet vermektedir. İlimizde 2010 yılında 32 üye ile kurulan MÜSİAD düzce şubesi ilimizde örnek bir rehberlik danışmanlık merkezi olmuş çalışmalarını profesyonel düşünce zeminine oturtan güçlü bir sivil toplum kuruluşu haline gelmiştir" dedi.

"Anadolu insanı özüne dönmelidir"

MÜİSAD Kurucu Başkanı Erol Yarar, MÜSİAD'ın kurulduğunda herkesin değil bir kısım insanların çok korktuğunu belirterek "Bunlar Anadolu sermayesini ayağa kaldırıyorlar. İnsanları hakikatle birleştirip öz benliklerine döndürüyorlar ve öyle bir döndürüyorlar ki bu insanlar samimi müminler olduğu için toplumda büyük bir değişim başladı. Anadolu sermayesi, Anadolu aslanları, Anadolu kaplanları sözleri çıktı. Bu İstanbul birilerinin hiç hoşuna gitmedi. Onlar çünkü devletle iç içe Türkiye'nin kaymağını yiyorlardı. Biz ne dedik belli bir zümrenin eline Türkiye'nin ekonomisi bırakılamaz. Türkiye'nin ekonomisi Anadolu'ya yayılmalıdır. Anadolu insanı özüne dönmelidir. "Bu adamlar çok tehlikeli" dediler biz DGM'lerde yargılandık. 25 yıl 27 yıl hapis cezaları ile yargılandık. Kimseyi vurmadık, elimize silah almadık, kimseyi tehdit etmedik, ama çok tehlikeli bir söz söyledik silahtan daha tehlikeli Dünya ekonomisinde müminlerin gidişatını değiştirecek sözler söyledik. Dünya gidişatını etkileyecek sözler sarf ettik. Türkiye'den bahsetmiyorum, dünyadan bahsediyorum. Biz ticarette ahlakı savunduk, erdemli insanı savunduk, yüksek teknolojinin nasıl elde edileceğini anlattık. İnsanları aldık dünyaya götürdük. İlk yurt dışına fuarlara gittik. 10 yıl sonra bir toplantıda arkadaşımız kalktı şu anda 50 ülkeye ihracat yapıyorum diyerek teşekkür etti ve "bizi başkanımız 10 yıl önce yurt dışına götürmeseydi elimizden tutmasaydı biz bugün dünyaya açılamazdık" dedi. Bunu yaşayabilmemiz çok önemli. Eğer bunu bir toplum olarak bütüncül olarak başarabilirsek Düzce'nin içinde başardığımız gibi Türkiye'nin her yerinde başarabilirsek, Türkiye'de başardığımız gibi Dünyanın her yerinde başarabilirsek işte o zaman bu millet aziz olacak. Bu millet o zaman veren el olacak alan al değil" ifadelerinde bulundu.

"MÜSİAD'ın dünyada büyük bir rolü var"

Erol Yarar MÜSİAD'ın öneminden bahsederek "MÜSİAD'ın Türkiye'de ve dünyada ki rolü belki bizim havsalamızın alacağından daha büyüktür, çok önemli bir rolü vardır. Düzce'de de çok önemli bir rolü vardır, İstanbul'da da önemli bir rolü vardır, dünyada da büyük bir rolü vardır. Ama bunu herkese anlatmak zorundayız. Herkesi davet etmek zorundayız. Biz MÜSİAD'a insanları davet ediyoruz. Niye davet ediyoruz? Çünkü davet etmekle mükellefiz" dedi.

Konuşmaların ardından ise MÜSİAD'a yeni üye olanlara rozetleri Kurucu Genel Başkanı Erol yarar tarafından takıldı. Programın sonunda ise MÜİSAD Düzce Şube Başkanı İsa Şengüloğlu, Kurucu Genel Başkan Erol Yarar'a tablo hediye etti.

Yarar “MÜSİAD’ın dünyada da büyük bir rolü vardır”

Yarar “MÜSİAD’ın dünyada da büyük bir rolü vardır”

Yarar “MÜSİAD’ın dünyada da büyük bir rolü vardır”

Yarar “MÜSİAD’ın dünyada da büyük bir rolü vardır”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim