• BIST 9079.97
  • Altın 2300.797
  • Dolar 32.3298
  • Euro 35.0874
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Yaran başağalarından anlam yüklü hediyeler

Yaran başağalarından anlam yüklü hediyeler
Çankırı'nın tanınmış esnaflarından ve yaran adabı ile yetişmiş kişilerinden oluşan Yaran Meclislerinin Başağaları ile geçmişte yaran başağalığı...

Çankırı'nın tanınmış esnaflarından ve yaran adabı ile yetişmiş kişilerinden oluşan Yaran Meclislerinin Başağaları ile geçmişte yaran başağalığı yapmış duayenler, çocukları yaran kültürü ile yetiştirmeye başladı.

Çankırı Belediyesi Yaran Okulu'nun ilk dersi için bir araya gelen başağalar, büyük bir jest yaparak yaran kültürünün olmazsa olmaz malzemelerini de Yaran Okulu'na hediye etti. Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisi ve Yaran Okulu'nun gelecekle ilgili yapılmış çok ciddi bir yatırım olduğunu belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, "Yaran Başağalarımız, kendi ekipleri ile birlikte Yaran Okulu için adeta seferber oldu. Kültürümüze yakışan bu birlikteliği ve özveriyi görmek bizleri çok mutlu etti. Bir çavuşumuz kendi mührünü Yaran Okulumuzdaki oğluna verdi. Başağalarımız, yaran için çok kıymetli olan maşa, yaran ocağını temsilen şamdan, Kur'an-ı Kerim gibi birçok hediyeyi okulumuza vererek kendi kültürümüze ve Yaran Okulu'na ne kadar sahip çıktıklarını gösterdiler. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

Çocukların geçmişleri ile olan bağlarını daha da sağlamlaştıracaklarını belirten Dinç, onların bu etkinliklerle daha çok iletişime geçtikleri için sosyalleşmelerine de çok büyük katkı sağladıklarını ifade etti.

Yaran başağaları da Çankırı'da yaşayan çocukların özü, sözü bir, gelenek ve göreneklerini bilen, ahlaklı, sevgisi, saygısı ve sorumluluk duygusu yüksek, vatanına, milletine, bayrağına sahip çıkan, harama el uzatmayan bireyler olarak yetişmelerine destek vereceklerinin altını çizdi. Başağalar, Yaran Okulu'nun da katkısı ile Yaran şuurunu yeni nesile daha iyi aşılayacaklarını söyleyerek Yaran kültürünün tüm ülkeye dalga dalga yayılmasını arzuladıklarını kaydetti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim