• BIST 9548.09
  • Altın 2490.659
  • Dolar 32.4832
  • Euro 34.4281
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C

Yaralı vahşi hayvanlar Kayseri'de tedavi ediliyor

Yaralı vahşi hayvanlar Kayseri'de tedavi ediliyor
Hayvanat Bahçesi Müdürü Tamokur: "İyileştikten sonra doğada yaşamını sürdüremeyecek olan hayvanları da kendi bünyemize alıyoruz"

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Harikalar Diyarı içindeki Hayvanat Bahçesi'ne getirilen yaralanmış veya hasta vahşi hayvanlar tedavi edilerek, tekrar doğaya bırakılıyor.

Anadolu Harikalar Diyarı'nın bağlı olduğu Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ'nin Genel Koordinatörü Ali Üstünel, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen ve Türkiye'nin en büyük tematik parkı olma özelliğine sahip Anadolu Harikalar Diyarı içerisinde yer alan Hayvanat Bahçesi'nin 180 dönüm arazi üzerine kurulu olduğunu söyledi.

Yaklaşık 1 yıl önce açılmasına rağmen Hayvanat Bahçesi'nin her bakımdan iyi durumda olduklarını ifade eden Üstünel, "Hayvanat Bahçesi 173 türde 2 bin 300 civarında hayvana ev sahipliği yapıyor. Bu sayı hayvanların üremesiyle sürekli artıyor. Artık civar kent ve ülkemizdeki diğer illerdeki hayvanat bahçelerine de hayvan desteği noktasında yardımcı olmak durumundayız. Böyle bir misyon edindik" diye konuştu.

Hayvanat Bahçesi'nde yaralı vahşi hayvanların tedavisinin de yapıldığını aktaran Üstünel, şöyle konuştu:

"Hayvanat bahçemizde Doğal Yaşam Rehabilitasyon Merkezi var. Ameliyathanesi, röntgeni ve laboratuvarlarıyla son derece üst standartlarda dizayn edilmiş bir ünite. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile yaptığımız protokol çerçevesinde burası Doğal Yaşam ve Rehabilitasyon merkezi unvanını aldı. Türkiye'nin herhangi bir yerinde insan eliyle veya doğal yollarla yaralanmış veya hastalanmış vahşi hayvanların merkezimize sevkinden sonra tedavi ve rehabilitasyonları yapılıyor ve sağlıklarına kavuştuktan sonra doğaya salınıyor. Hayvanat bahçemizin böyle bir misyonu olduğu için çok mutluyuz."

Hayvanat Bahçesi Müdürü İsmail Tamokur ise Rehabilitasyon Merkezi'nin son teknolojiyle kurulduğunu ifade ederek, bünyesinde 2  veteriner 2 sağlık teknikeri ve bir biyoloğun görev yaptığını söyledi.

Bahçe içinde yaralanan hayvanların yanı sıra kendilerine getirilen hayvanların da tedavilerini yaptıklarını dile getiren Tamokur, "Gerek insanlar gerek diğer hayvanlar tarafından yaralanmış hayvanların burada tedavisini yapıyoruz. İyileştikten sonra bu canlıları tekrar doğal hayata kazandırıyoruz" diye konuştu. 

Genelde yaralı hayvanların Kayseri'ye yakın illerden getirildiğini anlatan Tamokur, "çoğunlukla kartal, atmaca, şahin ve doğan gibi yırtıcı kuşlar ve leylek, tilki gibi hayvanlar getiriliyor. Bunların çoğu avcıların yaraladığı hayvanlar. Bugüne kadar 100'e yakın hayvan getirildi, doğaya bıraktık. İyileştikten sonra doğada yaşamını sürdüremeyecek olan hayvanları da kendi bünyemize alıyoruz" dedi.

- Kedi ve köpekler de tedavi ediliyor

Sokak hayvanlarını da tedavi ettiklerini belirten Tamokur, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sahipsiz sokak hayvanları çok zor durumda. Gerek insanlar tarafından olsun gerek trafik kazalarında olsun gerek kendi aralarında ki kavgalar neticesindeki yaralanmalarda 444 2 899 numaralı telefonumuzu arayan vatandaşlarımızın 24 saat ihbarlarını değerlendirip bir araç gönderiyoruz. Hayvanları buraya getirip tedavi sürecini başlatıyoruz. Bunun yanı sıra sokaklarda yaşayamayacak durumda olanları Hayvan Barınağı'na götürüyoruz. Orada bakıyoruz. Bugüne kadar 400 kadar kedi ve köpeği tedavi edip doğal ortama bıraktık."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim