• BIST 9008.98
  • Altın 2281.851
  • Dolar 32.3198
  • Euro 35.0518
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Yaralı Şahinin Kırık Ayağı Alçıya Alındı

Yaralı Şahinin Kırık Ayağı Alçıya Alındı
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde diş hekimliği yapan Osman Yavuz, doğada gezinti yaparken ayağı kırık halde bulduğu şahini veterinere götürerek, kırık...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde diş hekimliği yapan Osman Yavuz, doğada gezinti yaparken ayağı kırık halde bulduğu şahini veterinere götürerek, kırık ayağı alçıya alındı.

Kdz. Ereğli ilçesinde diş Hekimliği yapan Osman Yavuz sabah saatlerinde doğada gezinti yaptığı sırada uçamayan bir şahine rastladı. Ayakları kırılan şahini yakalayıp kendisine zarar vermemesi için poşetle saran Yavuz, Kdz. Ereğli Belediyesi'nden yardım istedi. Yavuz tedavi edilebileceği bilgisini aldığı yaralı şahini Kdz. Ereğli Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürü Atilla Bulak'a teslim etti. Kdz. Ereğli Belediyesi Hayvan Barınma Evi'ndeki klinikte ilk muayenesi yapılan şahinin kırık olduğu tespit edilen ayağı alçıya alındı.

"AYAKLARI KIRIK DİYE UÇAMIYOR"

Yaralı şahini bulup tedavisi için veteriner hekime teslim eden Diş Hekimi Osman Yavuz, Alaplı ilçesinde doğada gezinti yaptığı sırada bulduğunu ve yardım etmek istediğini söyledi. Yavuz konuşmasında "Bu kuş şahin olsa gerek. Sabahleyin yürüyüş yaparken yaralı halde buldum. Suyunu verdim, biraz besledim. Şimdi de belediyeye teslim edeceğim. Daha sonrada Zonguldak Yaban Hayvanları Koruma Müdürlüğü'ne gönderilecek. Geçen yılda bir tane bulmuştum. Onu da Alaplı Belediyesi'ne vermiştim. O sağlına kavuştu. İnşallah bu da kavuşur. Şu anda uçamıyor, ayakları kırık" dedi.

"KIRIK AYAĞI ALÇIYA ALDIK"

Yaralı şahinin muayene ettikten sonra bir ayağının kırık olduğunu tespit eden Kdz. Ereğli Belediyesi Veteriner Hekimi Suna Saraç, kırık olan ayağı alçıya aldı. Tedavi hakkında bilgi veren Saraç, "Vatandaşlarımız tarafından bulunan şahinin bacağında kırık mevcut. O ayağını alçılı bandaj içerisine aldık. Umarım iyileştikten sonra tekrar doğaya bırakılacak. İki ya da duruma göre üç hafta burada kalacak. Vatandaşlarımız doğada buldukları yaralı ya da hasta yırtıcı kuşlar veya diğer hayvanları bize getiriyor. Bazen onlar getiriyor veya bize bildirdiklerinde gidip biz de alıyoruz. Buraya getirip tedavilerini yapıyoruz. İyileşenleri tekrar doğaya salıyoruz" diye konuştu.

Tedavi altına alınan şahinin kısa sürede iyileşip doğaya salınması ve sağlıklı bir şekilde uçması bekleniyor.

Yaralı Şahinin Kırık Ayağı Alçıya Alındı

Yaralı Şahinin Kırık Ayağı Alçıya Alındı

Yaralı Şahinin Kırık Ayağı Alçıya Alındı

Yaralı Şahinin Kırık Ayağı Alçıya Alındı

Yaralı Şahinin Kırık Ayağı Alçıya Alındı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim