• BIST 8727.4
  • Altın 2233.211
  • Dolar 32.3346
  • Euro 35.1091
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Yaralı dağ keçisi tedavi altında

Yaralı dağ keçisi tedavi altında
Antalya'nın Alanya ilçesi Gökbel Yaylası'nda yaralı halde bulanan dağ keçisi tedavi altına alındı.

Antalya'nın Alanya ilçesi Gökbel Yaylası'nda yaralı halde bulanan dağ keçisi tedavi altına alındı.

Alanya'ya yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Gökbel Yaylası'nda 13 Temmuz günü Doğa Koruma ve Milli Parklar Alanya Şefliği ekipleri, uçurumdan düşerek yaralanmış halde Capra Aegagrus cinsi yaban dağ keçisi buldu. Olay yerinde hayvana yapılan ilk müdahalenin ardından ekipler yaralı dağ keçisini Demirtaş Mahallesi'ndeki Alanya Belediyesi Sahipsiz Hayvan Barınağı ve Geçici Bakımevi'ne getirdi. Vücudunun birçok yerinden yaralanan dağ keçisi ameliyata alındı. Yapılan başarılı ameliyatın ardından tedaviye alınan keçinin sağlığına kavuştuktan sonra doğaya salınacağı belirtildi.

Türkiye'de ilk özel protokol

Türkiye'de ilçe bazında ilk defa Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile Alanya Belediyesi arasında imzalanan özel bir protokol kapsamında doğada bulunan vahşi hayvanların tespiti, tedavisi, bakımı ve doğaya salınması iki kurum arasında ortaklaşa gerçekleştiriliyor. Doğada bulunan yaralı keçinin de bu protokol kapsamında tedaviye alındığını belirten Doğa Koruma ve Milli Parklar Alanya Şefi Mevlüt Kodal, dağ keçisini görev alanlarındaki bir alanda yaralı olarak bulduklarını söyledi.

"Doğaya salınacak"

Doğa Koruma ve Milli Parklar Alanya Şefi Mevlüt Kodal, "Şefliğimizin görev alanında bulunan Dim Çayı Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nın içerisinde yer alan Gökbel Yaylası mevkiinde 13 Temmuz tarihinde yaralı bir yaban keçisinin bulunduğu haberini almamız üzerine yaralı keçi aynı gün getirilerek Alanya Belediyesi ile yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde tedavi işlemlerine başladık. Cerrahi tedavi işlemleri tamamlanan yaban keçisini Demirtaş Mahallesi'ndeki barınağa getirdik. Bundan sonraki tedavileri ise burada devam edecek. Sağlığına kavuştuğu anda ise tekrar doğaya salınacak" dedi.

"Ağır yaraları vardı"

Dağ keçisinin görünüşünün geyiğe benzemesi nedeniyle yasa dışı olarak avlandığını veya yaralandığını vurgulayan Alanya Veteriner İşleri Müdürlüğü veterineri Hasan Eşit, doğada düşme ve silah yaralanmalarından dolayı birçok yaralı hayvanla karşılaştıklarını söyledi. Kendilerine getirilen yaban dağ keçisinin de ağır yaralarının olduğunu anlatan Eşit, "Yaptığımız ilk muayenede özellikle kafa kısmında ve alt çene bölgesinde yaraları olduğunu gördük. Diş etlerinde ayrılmalar ve sol arka sanrısında da açık yaraları vardı. Bu yaralarına cerrahi müdahaleleri yaptık. Yaptığımız muayenede de işkembesinin çalışmadığını gördük. Gereken medikal desteği verdik. Şu an yaraları iyileşme sürecine girdi. Keçimizi bu süreçte mamalarla besliyoruz. Sağlığına kısa zamanda kavuşacağına ve doğal yaşama döneceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Yaralı dağ keçisi tedavi altında

Yaralı dağ keçisi tedavi altında

Yaralı dağ keçisi tedavi altında

Yaralı dağ keçisi tedavi altında

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim