• BIST 8792.48
  • Altın 2238.284
  • Dolar 32.3368
  • Euro 35.0772
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Yaralı bulunan “kızıl şahin” yetkililere teslim edildi

Yaralı bulunan “kızıl şahin” yetkililere teslim edildi
İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Türkiye'de 10 bin civarında kaldığı tahmin edilen yaralı "kızıl şahini" Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11....

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Türkiye'de 10 bin civarında kaldığı tahmin edilen yaralı "kızıl şahini" Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü yetkililerine teslim etti.

Anadolu'da 10 bin adet kaldığı tahmin edilen kızıl şahin, Samsun'un İlkadım ilçesinde yaralı olarak yakalandı. İlkadım Belediyesine getirilen yaralı şahin, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok tarafından tedavisi yapılması amacıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.

Kılınçer: "546 yaralı yaban hayvanı, tedavi edilerek doğaya salındı"

Bu yıl içerisinde toplam 786 yaralı yaban hayvanının kendilerine ulaştığını ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, "İlkadım Belediyesi yaralı kızıl şahini bize getirerek çok güzel bir farkındalık oluşturdu. Bu davranış herkese örnek olur diye düşünüyorum. Herkesin hayvanlara karşı böyle duyarlı olmasını istiyoruz. Doğadaki yaralı ya da bakımsız hayvanların kurumumuza iletilmesi hayati önem taşımaktadır. Bugün bize getirilen hayvanın türü kızıl şahin. Yaralı şahinin tedavisi öncelikle bizim veterinerlerimiz tarafından yapılacak. Eğer daha büyük bir operasyon gerekiyorsa OMÜ'de bulunan hayvan kliniğine göndereceğiz. Hayvan tedaviye cevap verdikten sonra tekrar doğaya salma işlemi yapıyoruz. Tedaviye cevap veremeyen ama yaşayan bazı hayvanları da ülkemizdeki çeşitli hayvanat bahçelerine gönderiyoruz. Bakımlarına orada devam ediliyor. Bu yıl içerisinde doğada toplam 786 adet yaban hayvanı yaralı olarak bulundu. Bunlardan 546 tanesi tedavi edilip, tekrar doğaya salındı" dedi.

Başkan Tok: "Şahin tedavi edilip, doğaya salınacak"

Belediye olarak yaban hayvanlarına da önem verdiklerini vurgulayan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Yaralı kızıl şahin dün bize ulaştı. İlkadım İlçesinde yaşayan gençler, yaralı şahini bulmuşlar. Nasıl hareket edeceklerini bilemedikleri için Doğayı Koruma Derneğine başvurmuşlar. Dernek tarafından da bize ulaşıldı. Biz de yaralı kızıl şahini Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğüne teslim ettik. Onlar gerekli tedavi işlemini uygulayıp, doğaya salacaklar. Bu duyarlı davranışı herkesten bekliyoruz" diye konuştu.

Teslim edilen kızıl şahin veterinerler tarafından tedavi altına alınırken, Erdoğan Tok ve Mehmet Sıddık Kılınçer, bu duyarlı davranış dolayısıyla birbirlerine çeşitli hediyeler verdiler.

320 km/s hıza ulaşabiliyor

Kızıl şahin, yırtıcı kuşlar içerisinde manevra kabiliyeti en iyi olan kuş türü. Dalışa geçtiği an saatte 320 km/s gibi mükemmel bir hıza ulaşan kızıl şahin, bu hızla nefes alamayacağı için burun deliklerindeki kapakçıkları kapatarak uçma kabiliyetine sahip.

Yaralı bulunan “kızıl şahin” yetkililere teslim edildi

Yaralı bulunan “kızıl şahin” yetkililere teslim edildi

Yaralı bulunan “kızıl şahin” yetkililere teslim edildi

Yaralı bulunan “kızıl şahin” yetkililere teslim edildi

Yaralı bulunan “kızıl şahin” yetkililere teslim edildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim