• BIST 9079.97
  • Altın 2306.942
  • Dolar 32.3164
  • Euro 35.0238
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Yaralanan Komutanını Kurtarırken Şehit Düşmüş

Yaralanan Komutanını Kurtarırken Şehit Düşmüş
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Osman Ateş'in cenazesi, memleketi Tokat'ta...

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Osman Ateş'in cenazesi, memleketi Tokat'ta toprağa verildi. Ateş'in silahlı saldırıda ağır yaralanan komutanı Yüzbaşı Yiğit Can Çiğa'yı olay yerinden zırhlı araca almak isterken silah arkadaşı ile birlikte vurularak şehit düştüğü öğrenildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonlarda teröristlerce yapılan silahlı saldırıda ağır yaralanarak komutanı ve silah arkadaşı ile birlikte kaldırıldığı hastanede şehit olan Osman Ateş'in (27) cenazesi, Diyarbakır'daki askeri törenin ardından askeri uçakla getirildiği Merzifon Havalimanı'ndan alınarak Tokat'a getirildi. Akşam saatlerinde Pazar Devlet Hastanesi morguna konulan şehidin cenazesi, bugün öğle saatlerinde hastane morgundan alınarak baba ocağı Çiftlik köyüne götürüldü. Helallik alındığı sırada şehidin babası Mustafa Ateş oğlunun tabutunu öperek gözyaşı döktü. Şehidin ağabeyi Murat ve kardeşi Emre de gözyaşlarına boğuldu. Daha sonra şehidin cenazesi, Tokat Belediyesi'ne ait cenaze aracı ile son yolculuğuna uğurlanacağı köy mezarlığına götürüldü. Burada şehidin annesi Resmiye Ateş oğlunun fotoğrafını öperek tabutuna sarıldı. Cuma namazına müteakiben İl Müftü Yardımcısı Selahattin Şanver'in kıldırdığı cenaze törenine binlerce kişi katıldı. Cenaze namazı sonrasında şehit, dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

KOMUTANINI KURTARIRKEN KİLİSEDEN AÇILAN ATEŞLE ŞEHİT OLMUŞ

Şehit Osman Ateş'in Sur'daki çatışmada şehit düşen Komutanı Yüzbaşı Yiğit Can Çiğa'yı zırhlı araca götürmek isterken kiliseden ateş açan PKK'lı keskin nişancının saldırısı sonrası şehit düştüğü öğrenildi. Şehit Osman Ateş'in dayısı Fahri Asır, yeğeninin 3 yıllık uzman çavuş olduğunu belirterek, "Kendisi Kayseri Komando Tugayı'nda görevliydi. Geçici görevle sürekli operasyonlara gittikleri için orada çatışmaya maruz kalmış. Bölük komutanını ve şehit düşen polis arkadaşını kurtarmak için kendisini feda etmiş" dedi.

ŞEHİDİN ASKER KARDEŞİ UZMAN ÇAVUŞLUK SINAVINI KAZANMIŞ

Şehit Osman Güneş'in Mardin'de görev yapan kardeşi Emre Ateş'in ise 3 gün sonra askerden terhis olacağı, uzman çavuşluk sınavını kazandığı öğrenildi. Şehidin dayısı Fahri Asır, şehidin kardeşinin yaşanan üzücü olay nedeniyle uzman çavuş olarak görev yapmasına izin vermediğini kaydetti.

Cenazeye Tokat Valisi Cevdet Can, AK Parti Tokat Milletvekilli Zeyid Aslan, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ile ilçe belediye başkanları katıldı.

Yaralanan Komutanını Kurtarırken Şehit Düşmüş

Yaralanan Komutanını Kurtarırken Şehit Düşmüş

Yaralanan Komutanını Kurtarırken Şehit Düşmüş

Yaralanan Komutanını Kurtarırken Şehit Düşmüş

Yaralanan Komutanını Kurtarırken Şehit Düşmüş

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim