• BIST 9645.02
  • Altın 2409.099
  • Dolar 32.5965
  • Euro 34.7887
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Yaptıkları Proje İle Kiraz’a AB Standartlarını Taşıdılar

Yaptıkları Proje İle Kiraz’a AB Standartlarını Taşıdılar
Avrupa Birliği Hareketlilik Programı çerçevesinde eğitim amacıyla 2 haftalığına Avrupa'ya giden Kiraz Mesleki Eğitim Merkezi'nden 10 öğrenci ve 4 öğretmen...

Avrupa Birliği Hareketlilik Programı çerçevesinde eğitim amacıyla 2 haftalığına Avrupa'ya giden Kiraz Mesleki Eğitim Merkezi'nden 10 öğrenci ve 4 öğretmen eğitim faaliyetleri tamamlayarak yurda döndü.

Kiraz Mesleki Eğitim Merkezi ve Kiraz Öğretmenevi ile ortaklaşa yürütülen "Kaliteli Tesise Kaliteli İşgücü Sağlama, Avrupa'da Staj Faaliyetleri" adlı proje kapsamında 16 gün Romanya'nın başkentinde öğrenci ve öğretmenler aşçılık konusunda eğitim gördü. Proje kapsamında AB ülkelerindeki mesleki eğitim sistemi, iş ortamı ve çalışma koşulları, Romanyalıların sosyal yaşamı, yiyecek ile içecek hizmetleri hakkında bilgi edinilmesi amacıyla değişik firmalara ziyaret edilerek gerekli bilgi ve becerilerin kazandırılması sağlandı.

Proje çalışmaları ile ilgili bilgi veren Proje Koordinatörü Mehmet Sıddık Kaya şunları söyledi: "Bu projemiz sayesinde katılımcı öğretmen ve öğrencilerimiz Romanya'da yiyecek içecek hizmetleri alanında staj çalışmalarını yaparak, AB standartlarında kaliteli hizmetin ülkemize, ilimize ve ilçemize transferini sağlayacaktır. Desteklerinden dolayı da Türkiye Ulusal Ajansı'na teşekkür ediyoruz."

"KALİTELİ HİZMETİ ÜLKEMİZE TAŞIDILAR"

Eğitimin 24 Ocak ile 08 Şubat tarihleri arasında Romanya Hotel Lina'da gerçekleştirileceğini belirten Kiraz Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Taner Tokalı da "Proje kapsamında öğrencilerimizin uygulamalı olarak almış oldukları meze çeşitleri, meze tabağı düzenleme, sıcak ordövr ve soğuk ordövr tabaklarının hazırlanması ve saklanması, antremetiye çeşitleri önemli adımlar oldu. Son olarak tabakları süsleme, dekore etme konularını uygulamalı olarak da alan katılımcı öğrenci ve öğretmenlerimiz AB standartlarında staj imkanı bularak daha kaliteli bir hizmeti ülkemize transferini sağladılar" dedi.

"ÖĞRENCİLERİMİZ İŞ TEKLİFLERİ ALDI"

Tokalı, firmalara yaptıkları ziyaretlerde iş yerlerinden iş teklifleri aldıklarını belirterek, mezun olanların Avrupa ve dünyanın her yerinde hemen çalışabilir konumda olacağına dikkat çekti.

Yaptıkları Proje İle Kiraz’a AB Standartlarını Taşıdılar

Yaptıkları Proje İle Kiraz’a AB Standartlarını Taşıdılar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim