• BIST 9693.46
  • Altın 2509.849
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.779
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Yapımına 7 yıl önce başlandı, halen tamamlanamadı

Yapımına 7 yıl önce başlandı, halen tamamlanamadı
Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesine bağlı Karacadağ köyünde yaklaşık 7 yıl önce yapımına başlanan okulun inşaatı yarım bırakıldı.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesine bağlı Karacadağ köyünde yaklaşık 7 yıl önce yapımına başlanan okulun inşaatı yarım bırakıldı. 13 mezra ve köyün ortak kullandığı ilkokulun ihtiyaçlarını karşılayamadığını belirten köy sakinleri, çürümeye terk edilen inşaatının tamamlanmasını istedi.

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesine bağlı ve kent merkezine yaklaşık 22 kilometre uzaklıktaki Karacadağ köyünde yaklaşık yapımına başlanan okul inşaatı 7 yıldır tamamlanmayı bekliyor. Bir müteahhit tarafından yapımına başlanan ve ilk iki katının kaba inşaatı tamamlandıktan sonra yarım bırakılan okul, çürümeye terk edildi. 13 köy ve mezranın çocuklarının köy merkezinde bulunan Alatosun İlkokuluna geldiğini ancak mevcut ilkokulun ihtiyacı karşılayamadığı için bazı öğrencilerin taşımalı sistem ile başka okullara okumaya gittiğini ifade eden köy sakinleri, köyün okul ihtiyacının giderilmesi için yarım kalan okul inşaatının tamamlanarak köye kazandırılmasını talep ettiklerini belirtti.

"Konuya idareciler hakim"

Köyün ileri gelenlerinden Ahmet Karacadağ, okulun yapımına bir hayırsever tarafından ilköğretim okulunun ek binası olarak başlandığını belirterek, "Belirli bir seviyeye kadar da getirdiler, zemin ve ilk kat inşaatı yapıldı üçüncü kat aşamasına getirildi. Bildiğimiz kadarıyla vatandaş iflas edip kayboldu. İnşaat hala öyle durmakta. Defalarca İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri nezdinde taleplerimiz oldu. Konuya bütün idareciler de hakim sanırım. Tapusunda bir problem varmış. Aynı parselde orası daha önce belediyenin arazisiyken, belediye başkanlığı tarafından arsası hibe edildi. Belediye yasalarına göre pek hibe uygulanmaz ama cüzi bir meblağ karşılığında verildi. Vatandaş inşaata başladı, herhangi bir sıkıntı oluşmadı. Aynı maddeye istinaden belediye binası yapılmıştı o zaman. O alanda bulunan sağlık ocağı aynı maddeye istinaden yapılmıştı. Mevcut olan ve hizmet veren ilkokulu aynı yasaya istinaden yapıldı. Her ne hikmetse, makus talih bu son yıllarda biraz detaylı tapu teşkili isteniyor. Mahalleye bağlı 3-4 mezranın çocukları komşu köylerin ilköğretim okuluna nakletmek zorunda kalıyor yer olmadığı için. Bu vesileyle halen böyle devam ediyor bizim için de büyük üzüntü maalesef" dedi.

"Talebimiz binanın tamamlanması"

Mevcut ilkokulunun ihtiyacı karşılayamadığını anlatan Karacadağ, "Şimdiki ilkokulun binası mevcudun ihtiyacına cevap veremiyor. Cevap veremediğinden dolayı bazı mezraların çocukları taşımalı sistemle başka okullara taşınmakta. Zaten ilköğretim okulu yapılmak zorunda buraya. Eğer bu mevcut bina yapılmazsa yerine başka bir tane ek bina yapılmak zorunda. Yoksa ilerleyen süreçte vatandaşların çocuklarını göndereceği sınıf bulamayacaklar. Canı gönülden talebimiz idarecilerden biran önce bu okulun zaten yüzde 50'si hemen hemen bitmiş durumda bunun tamamlanmasını arzu ediyoruz" diye konuştu.

"Müteahhit kaçtı öyle bekliyor"

Köy sakinlerinden Abdullah Karacadağ ise, "Yan tarafta iki katlı bir ilkokulumuz var ama yetersizdir. Yaklaşık bin çocuğumuz var. Buranın muhtarlığı 13 köydür. 13 köyden sadece 2 köy Kırkkoyun'a gidiyor okula, kalan 11 köy de buraya geliyor. Sığamıyorlar. Okul müdürümüz ek bir bina için teklifte bulundu ama yapılmadı. İhtiyacımız var. Bu okul da yaklaşık 7 yıldır bu halde yarım bırakıldı. Müteahhit kaçtığı için yarım kaldı. Öyle bekliyor daha. Talebimiz okulun yapılması, bu ihtiyacın giderilmesi" ifadelerini kullandı.

Yapımına 7 yıl önce başlandı, halen tamamlanamadı

Yapımına 7 yıl önce başlandı, halen tamamlanamadı

Yapımına 7 yıl önce başlandı, halen tamamlanamadı

Yapımına 7 yıl önce başlandı, halen tamamlanamadı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim