• BIST 9524.59
  • Altın 2484.08
  • Dolar 32.5023
  • Euro 34.683
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 18 °C

Yapı sektörü Milas Fuarı’nda buluşuyor

Yapı sektörü Milas Fuarı’nda buluşuyor
Muğla'nın Milas ilçesinde ilk kez yapı fuarı düzenleniyor. Güney Ege Yapı Dekorasyon ve Peyzaj Fuarı Milas'ta 9-12 Mart tarihleri arasında açılacak.

Muğla'nın Milas ilçesinde ilk kez yapı fuarı düzenleniyor. Güney Ege Yapı Dekorasyon ve Peyzaj Fuarı Milas'ta 9-12 Mart tarihleri arasında açılacak. Milas Yapı Fuarı'na yaklaşık 60 firma stant açacak.

Expolink Fuarcılık firmasının düzenlediği basın açıklamasına ev sahipliği yapan Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) Meclis Başkanı Mustafa Yüksel Milas'taki inşaat sektörüne fuara katılım çağrısı yaparken Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de Milas'ta dört gün arayla düzenlenecek iki fuarın Milas'taki kurumlar arası işbirliğinin başarısı olduğunu söyledi.

Milas'ta 2 / 5 Mart tarihlerinde yapılacak Milas 8. Güney Ege Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın hemen ardından 9 - 12 Mart tarihleri arasında bu kez Milas Güney Ege Yapı, Dekorasyon ve Peyzaj Fuarı düzenlenecek. Milas Yapı Fuarına Muğla'dan Çanakkale'ye, İzmir'den Kayseri'ye dek Türkiye'nin dört bir yanından 60 dolayında firma katılarak stant açacak. Fuarda, bir binanın temel kazım makinelerinden mutfak ve banyo aksesuarlarına, çatı kaplamasından ev içi dekorasyon ürünlerine kadar pek çok ürün sergilenecek.

9 - 12 Mart tarihleri arasında Milas'ta, TARİŞ'in Balçık mevkiindeki pamuk tesislerinde düzenlenecek Güney Ege Yapı Dekorasyon ve Peyzaj Fuarı'nın düzenleyici firması Expolink Fuarcılık, Milas Ticaret ve Sanayi Odası'nda bir basın toplantısı düzenleyerek fuarla ilgili gelişmeleri anlattı. Expolink Fuarcılık Yönetim Kurulu Üyeleri Serdar Erdoğan ve Yavuz Hakbilir ile Fuarın ana sponsor firması Kırdağ İnşaat Ltd. Şti. Yöneticisi Behçet Kırdağ tarafından yapılan basın toplantısına Milas Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Yüksel ile Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de katıldı.

Milas Yapı Fuarı hakkında açıklamalar yapan Expolink Fuarı Yöneticisi Serdar Erdoğan, yapı fuarı için neden Milas'ı tercih ettiklerini şöyle açıkladı;

"Milas yapı sektörü için çok büyük bir potansiyele sahip. Didim'den Ören'e, Bodrum'dan Muğla'ya kadar çok geniş bir çevreye hitap ediyor. Üstelik burada çok canlı bir konut, ikinci konut ve yazlık bina yapımı sürüyor. Bu nedenle Milas'ta yapı fuarı düzenliyoruz. Üstelik Milas'ta çok iyi bir fuar kültürü var. Milaslılar fuarlara çok ilgili. Bunu Tarım fuarında da görüyoruz. Milaslıların Yapı fuarına da aynı ilgiyi göstereceklerinden eminiz."

Expolink Fuarcılık Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Erdoğan Milas Yapı Fuarının 4 bin metrekarelik bir alana kurulacağını belirterek "Şu anda fuardaki stantların yüzde 90'ı doldu. Muğla'dan Çanakkale'ye, İzmir'den Kayseri'ye kadar geniş bir coğrafyadan katılım olacak. Fuarda akıllı ev teknolojileri, yapı kimyasalları, güneşten evin ihtiyacı olan elektriğin karşılanması, inşaatlar için kullanılan iş makineleri, prefabrik evler, ev dekorasyonu ile ilgili çeşitli ürünler sergilenecek" dedi.

Serdar Erdoğan, fuara katılacak firmalar için yüzde 50 hibe desteği bulunduğunu da belirterek "Fuarda stant açacak firmalar, stant için ödedikleri paranın yarısını KOSGEB'den alabilirler" diye konuştu.

Expolink Fuarcılık firmasının 9 - 12 Mart tarihlerinde yapılacak Güney Ege Yapı Dekorasyon ve Peyzaj Fuarı için yaptığı basın toplantısına ev sahipliği yapan Milas Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Milaslı inşaat sektörü firmalarını fuarda stant açmaya davet etti. Mustafa Yüksel "Bu fuar, Milas inşaat sektörü için de kendini gösterebileceği iyi bir fırsat. Üyelerimizin bu fırsatı iyi değerlendireceğine inanıyoruz" dedi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de Milas'ta dört gün arayla iki büyük fuar organizasyonu yapılacak olmasının Milas için büyük bir başarı olduğunu belirterek "Milas, kurumlar arası karşılıklı saygı, güven ve işbirliği ile bu noktaya geldi. Biz Milaslılar olarak birlik olursak her zorluğu yenebiliriz. Milas'taki işbirliğinin en güzel örneğini Tarım fuarında görüyoruz. Yapı fuarında da aynı birlikteliği sergileyeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim