• BIST 9524.59
  • Altın 2523.397
  • Dolar 32.5629
  • Euro 34.6325
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Yalova’daki yemek faturasının arkasından ‘cemaat’ çıktı!

Yalova’daki yemek faturasının arkasından ‘cemaat’ çıktı!
Yalova belediyesinin yerel seçimler sonrasında AK Parti’den CHP’ye geçmesi ilginç bir tartışmanın da fitilini ateşledi.

Yalova’da yerel seçim tartışması ardından ‘yemek’ tartışması çıktı. CHP’li yeni Başkan Salman, Belediye’ye 984 bin liralık yemek faturası geldiğini söylerken AK Partili eski Başkan Koçal ise “Yemekleri öğrenciler yedi. Çoğu Hizmet grubuna mensup öğrencilere dağıldı. Onlar da seçim günü CHP'ye çalıştı” dedi.

Yalova’daki yerel seçim tartışmalarından sonra Belediye Başkanı seçildiği ortaya çıkan Vefa Salman, eski Belediye Başkanı AK Partili Yakup Koçal’ın yerel seçim masraflarını belediyeye yıktığını iddia etti. Salman toplamda 1 milyon 143 bin liralık faturayla karşılaştıklarını, bunların içinde yemek masraflarının 984 bin lira olduğunu belirtti. AK Partili eski Başkan Koçal ise ilginç bir açıklama yaparak “Yemekleri öğrenciler yedi” dedi.

70 BİN KİŞİLİK SOFRA

Yerel seçimlerde Belediye Başkanı olarak seçilen CHP’li Vefa Salman, AK Partili Başkan’ın ardından belediyeye ağırlıklı olarak şubat ve mart aylarına ait olan toplam 1 milyon 143 bin liralık faturalar geldiğini bildirdi. İddiaya göre Yalova Belediyesi’nin ocak ayından seçim kampanyasının yoğunlaştığı mart ayı sonuna kadar Bursa merkezli Alakart adlı yemek firması ile Kumsal Restaurant’taki “yemekli, kokteyli, kahvaltılı” ağırlamalar içinse toplam 984 bin lira harcadığı belirlendi. Faturalara göre Yalova Belediyesi son 3 ayda 52 bin 660 kişiye yemek, 16 bin 900 kişiye kahvaltı, 3 bin 100 kişiye kokteyl, 1975 kişiye de “protokol yemeği” verdi.

KAVURMALI SEÇİM

Konu hakkında konuşan Salman şöyle dedi: “Faturanın içeriğine baktığımızda yemek yazıyor. Bursa firmasından gelen faturaların 400 bin liralık kısmında ise Yalova’daki TİGEM 2’nci Kapı’da verilen yemeklerin fatura dökümü var. Döküm içerisinde de açıklama kısmında ‘Protokol yemeği’, ‘Sabah kahvaltısı’, ‘Kokteyl yemeği’ ve ‘Pilav üstü kavurma’ yazıyor. Bunlar son derece yanlış şeyler.”

HİZMET GRUBUNA MENSUP ÖĞRENCİLER YEDİ

AK Partili Yakup Koçal ise Salman’ın gazetelere yansıyan iddiası ardından açıklama yaptı. Koçal, iddianın doğru olmadığını öne sürerken yemeklerin, yurtlarda kalan, “Çoğu Hizmet grubuna mensup öğrencilere” dağıtıldığını ve bunların da “Seçim günü CHP’ye çalıştığını” iddia etti.

BİZ YEDİRDİK CHP’YE ÇALIŞTILAR

Koçal şu iddialarda bulundu: “Bizim verdiğimiz yemeklerde üç çeşit yemek vardır. Biri; uzun yıllardır her gün 3 öğün 250 aileye yemek veririz. Uzun bir süreden beri Yalova Üniversitesi’nde okuyan 250 öğrenciye de aynı şekilde sıcak yemek veririz. Ayrıca Yalova Belediyesi’nin çalışmalarını paylaştığı sivil toplum örgütlerine verilen yemekler var. Bunların hepsi bizim seçim kampanyasını başlattığımız 15 Şubat tarihinden evvel verilen yemeklerdir. Şurada çelişki var; Yalova Üniversitesi’nde değişik yurtlarda kalan 250’ye yakın öğrenci Yalova’da değişik yurtlarda kalıyor. Bunların önemli bir kısmı da ‘Hizmet’ dediğimiz gruba mensup öğrencilerdir. Bunların çoğunu da bir tevafuktur ki biz seçim günü CHP rozetleriyle sandığın abluka altına alındığına şahit olduk. Bu bundan ibarettir.”

YILLARDIR YAPILIR

Koçal, yemeklere ilişkin Belediye Meclisi’nde karar alındığını belirterek “Stratejik planımızda bizim belli bir oranda yemek ve ikramlarla ilgili bütçemiz vardır. Bunlar, her yıl yapılan bütçede oylanır ve belediye meclisinden de oybirliğiyle geçer. Belediye meclisinde CHP’li üyeler de bunu bilmektedir. İhalesiz bir şey yapılması mümkün değildir. Yıllardır, aylardır aynı prosedür içerisinde yapılır” dedi.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim