• BIST 9548.09
  • Altın 2489.856
  • Dolar 32.4963
  • Euro 34.5447
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C

Yalova’da Şehiriçi Trafik Alternatif Yollarla Rahatlatılacak

Yalova’da Şehiriçi Trafik Alternatif Yollarla Rahatlatılacak
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, şehiriçi trafiğin rahatlatılmasına yönelik alternatif yolları devreye sokacaklarını söyledi.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, şehiriçi trafiğin rahatlatılmasına yönelik alternatif yolları devreye sokacaklarını söyledi.

Yalova'da şehiriçi trafiğin rahatlamasına yönelik adımlar atmayı sürdüren Yalova Belediyesi bu kapsamda Gaziosman Paşa Mahallesi'nde yer alan Yenidoğan Caddesi'ni bulvar haline getirerek Kocaeli tarafından gelen trafiği Bursa yoluna bağlayacak alternatif bir yol daha üretecek. Yalova'nın kötü planlanmış bir kent olduğunu bir kez daha ifade eden Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, "Yalova'da trafik tamamen kentin planlamasıyla paralel bir sorun. Yalova zamanında kötü planlanmış. Bir çok kentte çok sayıda ana arterle şehre giriş çıkışlar sağlanırken, Yalova az sayıda caddeye mahkum edilmiş. Bu caddelerden birisinde yaşanan aksaklık ise şehir trafiğine olumsuz yansıyor" dedi.

Bu nedenle ilin ana arterlerini arttıracak alternatifler geliştirme yoluna gittiklerini belirten Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, "Şehiriçi trafiğine bir diğer alternatif yolda GOP Mahallesi Yenidoğan Caddesi'nde yürütülüyor. Bulvar haline getirilmesi planlanan yol yapımını hızla sürdüren ekipler tesviye çalışmasını tamamlayarak köprü inşaatı için dere ıslahına başladı. Sanayi sitesine ve Bursa yoluna direkt bağlantı olacak ve ana arter yollarında yükünü hafifletecek bu bölgedeki çalışmalar en kısa sürede tamamlanacak. Şehiriçi trafiğine alternatif olması için rahatlatıcı tedbirlerden biri olan köprünün tamamlanmasıyla birlikte GOP, Mustafa Kemal Paşa ve İsmetpaşa mahallelerinin de trafik yükü hafifleyerek Kirazlı Sanayi Sitesi'ne ya da Bursa Yoluna direkt ulaşım sağlanacak" dedi.

Bu çalışmalar kapsamında KİPTAŞ Köprüsü de genişletilecek. Buradaki çalışmalarla ilgili de bilgi veren Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, "Çalışmalar kapsamında KİPTAŞ Konutlarının arkasında yer alan köprü de genişletilerek yenilenecek. Şehiriçi trafiğin rahatlatılması için bir birine bağlantılı farklı noktalarda çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda yapılan çalışmalardan birisi de Çiftlikköy'den gelen trafiğin Dörtyol'a girmeden Kazım Patıl Caddesi üzerinden devam ederek Bursa yoluna bağlanmasıdır" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim