• BIST 9539.34
  • Altın 2487.648
  • Dolar 32.4913
  • Euro 34.75
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Yalova’da Sağlık Serbest Bölgesi Çalışmaları Sürüyor

Yalova’da Sağlık Serbest Bölgesi Çalışmaları Sürüyor
Sağlık Serbest Bölgesi ile ilgili Ankara'da Sağlık Bakanlığı Sağlık Turizm Daire Başkanı Metin Şeref ve Bakan Danışmanı Prof.

Sağlık Serbest Bölgesi ile ilgili Ankara'da Sağlık Bakanlığı Sağlık Turizm Daire Başkanı Metin Şeref ve Bakan Danışmanı Prof. Dr. Sezer Akarcalı ile görüşen Yalova heyeti, Ankara'dan ümitli döndü.

Sağlık Serbest Bölgesi konusunda çalışmalarını sürdüren Yalova Kent Konseyi, Sağlık Bakanlığı Sağlık Turizm Daire Başkanı Metin Şeref, ve Bakan Danışmanı Prof. Dr. Sezer Akarcalı'yı ziyaret etti. Ankara'da ki görüşmelerin son derece verimli geçtiğini vurgulayan Önder, "Sağlık Bakanlığı Bakan Danışmanı Prof. Dr. Sezer Akarcalı başkanlığında bir heyet oluşturdu. Bu heyet şubat ayı sonuna kadar Türkiye'de aralarında Yalova'nın da bulunduğu ve Sağlık Serbest Bölgesi'nin kurulmasına uygun olan yerlerle ilgili bir rapor hazırlayacaklar. Bu anlamda yoğun bir çalışma var. Bakan Danışmanı Prof. Dr. Sezer Akarcalı ile görüşmemizde bize zamanlamamızın çok iyi olduğunu, bu konuda verdiğimiz bilgilerinde çok olumlu yansımalarının olacağını dile getirdi. Sağlık Serbest Bölgesi'nin içerisinde olmak istediğimizi kendisine ilettik. Çalışmalarımızı anlattık. Bu konuda her bölgenin kalkınma ajanslarının bakanlıkla diyaloga gireceğini söyledi. Bizim bölgemizden de MARKA konunun bakanlık karşısındaki muhatabı olacak. Biz bu konuyla ilgili olarak MARKA'ya zaten bir proje sunmuştuk. MARKA bu projeyi inceliyor. Uygun gördüğü takdirde Yalova'nın sağlık serbest bölgesi ile ilgili çalışmasını yapmak üzere bir plan yaptıracak. Oradan olumlu işaretler aldık. Konunun bundan sonraki Ankara ayağını Yalova milletvekilimiz Fikri Demirel takip edecek. Kendisine de çok teşekkür ediyoruz. Sağlık OSB ile ilgili olarak hazırlıklı olduğunu ve bir altyapısının bulunduğunu Ankara'da gerek Sağlık Bakanlığı Sağlık Turizm Daire Başkanı Metin Şeref ve gerekse Bakan Danışmanı Prof. Dr. Sezer Akarcalı'ya anlattık. Bu konuda Kayseri ve İzmir'in çok ciddi bir hazırlığı var. Biz bu illerle aynı kefede olmak zorundayız" dedi.

Sağlık Serbest Bölgesi ile ilgili olarak mart ayında Denizli'de bir toplantı düzenleneceğini belirten Kent Konseyi Başkanı Şükrü Önder Yalova olarak bu toplantıda olmak istediklerine de vurgu yaptı. Önder, "Denizli'de bu konuyla ilgili bir çalıştay yapılacak. Mart ayı içerisindeki bu toplantıya Kent Konseyi olarak değil Yalova olarak katılmak istiyoruz. Bununla ilgili ya TÜRSAB ya da MARKA vasıtası ile bu toplantıya davet ettireceğiz. Orada Yalova'yı bu konuya dahil etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Yalova’da Sağlık Serbest Bölgesi Çalışmaları Sürüyor

Yalova’da Sağlık Serbest Bölgesi Çalışmaları Sürüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim