• BIST 9710.44
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 28 °C

Yalova Tabiat Turizmi Eylem Planı Tamamlandı

Yalova Tabiat Turizmi Eylem Planı Tamamlandı
Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör, Yalova'nın Tabiat Turizmi Eylem Planı'nın tamamladıklarını söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör, Yalova'nın Tabiat Turizmi Eylem Planı'nın tamamladıklarını söyledi.

Güngör, Yalova'da yapılan Tabiat Turizmi Eylem Planı çalışmalarI hakkında bilgi verdi. Güngör, Yalova'da korunan alanlar ve biyolojik çeşitlilikle ilgili çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi. Bu kapsamda daha önce fotokapanlarla mevcut hayvan varlığının tespiti çalışması yaptıklarını dile getiren Güngör, "2015 yılı içerisinde fotokapanlar kurarak mevcut hayvan varlığımızı da tespit etik" dedi.

Güngör, Yalova'nın Tabiat Turizmi Eylem Planı'nın tamamladıklarını dile getirerek şöyle konuştu:

"2016 yılı içerisinde Bakanımız talimatıyla her ilin tabiat turizmi eylem planlarıyla ilgili çalışma yaptırıldı. Bununla ilgili olarak gerek STK'lar gerek ilgili kurum kuruluşlarla ilimizin master planını çıkardık. Bunun için bizim sahalarımıza yatırım yapmayla ilgili plan hazırlandı. 2016-2019 yıllarını kapsayan planlar oldu. Yakın zamanda eylem planının tanımını yapmak istiyoruz."

Planda, "Bilim ve teknolojide gerçekleşen ilerlemeler neticesinde her alanda değişim ve gelişmelerin yaşandığı günümüzde turizm alanında da önemli değişimler yaşanmaktadır" denilerek planın temel amacı ise şu sözlerle özetlendi, "Deniz-kum-güneş destinasyonları ağırlıklı geleneksel turizm anlayışı yerelden küresele değişim göstererek yerini doğaya dayalı (doğa turizmi) turizme bırakmaktadır. Bu kapsamda, Orman ve Su işleri Bakanlığımızca Yalova doğa turizmi ve yaban hayatı potansiyelini içine alan bir master plan yapılmasını istenmiştir. Bu doğrultuda, Bursa Bölge Müdürlüğümüz ve Yalova Şube Müdürlüğümüzce konu ile ilgili bir uzman ekip oluşturulmuş ve "Doğa Turizmi Master Planı" hazırlanmıştır. Bu planla; doğal güzellikleri, tarihi ve turistik yapısı ile zengin bir doğa turizmi potansiyeline sahip olan Yalova da, bugünün ve geleceğin ihtiyaçlarını göz önüne alarak doğal kaynak değerlerin, sürdürülebilirlik, katılımcılık ve çevreye duyarlılık temel ilkeleriyle planlanarak, doğa turizminin geliştirilmesi amaçlanmıştır"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim