• BIST 9456.61
  • Altın 2496.131
  • Dolar 32.5945
  • Euro 34.78
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Yalova Group Belediyespor’dan Selçuklu Belediyespor Ve Tbf’ye Sitem

Yalova Group Belediyespor’dan Selçuklu Belediyespor Ve Tbf’ye Sitem
Türkiye Basketbol 2. Ligi (TB2L) ekiplerinden Yalova Group Belediyespor Şube Sorumlusu Murat Dönmez, Selçuklu Belediyespor'a ve Türkiye Basketbol Federasyonu'na...

Türkiye Basketbol 2. Ligi (TB2L) ekiplerinden Yalova Group Belediyespor Şube Sorumlusu Murat Dönmez, Selçuklu Belediyespor'a ve Türkiye Basketbol Federasyonu'na sitem etti.

10 Ocak2016 tarihinde Konya'da oynadıkları maçta Selçuklu Belediyespor antrenörü İsmail Beleş'in Konya Cumhuriyeti şeklindeki sözünün hoş bir davranış olmadığını söyleyen Dönmez, "Anayasanın 3'üncü maddesine göre, Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür" dedi.

Beleş'in suç işlediğini ve önce Türkiye Basketbol Federasyonu'na ardından gerekli mercilere başvuruda bulunacaklarını söyleyen Dönmez, "Spor sadece spor alanlarında yapılır zannediyorduk. Yanılmış. Oynadığımız sadece basketbol ve hepimizin aynı şartlarda yarıştığımızı hayal ediyorduk. Yanılmışız. Yalovalı bir spor bakanınız ya da hakem atamalarını yapan bir tanıdığınız yoksa bırakın şartların eşit olmasını, maça 1-0 geride başlıyorsunuz. Sadece kaybettiğimiz maçlardan sonra değil, Karşıyaka ve TED maçlarında da söylüyoruz. Deplasmanda maç yaptık ama başka bir cumhuriyette ilk kez maç yapıyoruz. Konya Cumhuriyeti imiş. Anayasanın 3'üncü maddesine göre, "Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür". Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olması onun "üniter devlet" olması demektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, üniter bir devlettir; yani kendi bünyesinde farklı kanunların geçerli olduğu farklı yönetim bölgeleri yoktur. "Federatif" yapılar yoktur. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin yetkisi tüm Türkiye topraklarını kapsar ve her Türk vatandaşı bu topraklar üzerinde eşit muamele görür. Söz konusu üniter devlet yapısı, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünün ve iç huzurunun en büyük teminatıdır. 10 Ocak 2016 tarihinde Konya'da oynanan Türkiye Basketbol Erkekler 2. Ligi A grubu Selçuklu Belediyesi-Yalova Group Belediyespor maçının 4. periyodunun sekizinci dakikasından sonra ev sahibi takımın baş antrenörü İsmail Beleş'in burası Konya Cumhuriyeti şeklinde tüm tribünlerin, hakem ve federasyon görevlilerinin duyacağı şekilde bağırmasının örnek dışı bir davranış olduğunu düşünüyoruz. Bunu federasyonun resmi bir maçında herkesin duyacağı şekilde dile getirmenin bir suç olduğu düşünmekteyiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim