• BIST 8989.95
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Yalçın Topçu’dan Hakkındaki İddiaya Sert Yanıt

Yalçın Topçu’dan Hakkındaki İddiaya Sert Yanıt
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, 2019 yılında yapılacak mahalli idareler seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kulis...

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, 2019 yılında yapılacak mahalli idareler seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kulis yaptığı iddialarını yalanladı. Topçu, haberde belirtilen konular hakkında bir niyet veya hesabının olmadığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Topçu, bir gazetenin internet sitesinde yer alan "Büyükşehir'de Erken Hesaplar" başlıklı yazıda bahsedilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kulis yaptığı iddiaları hakkında açıklamalarda bulundu. Topçu, "Fani hayatta önümüze ikbal hedefleri koymayız. Haberde belirtilen konular hakkında, bir niyetim ve hesabım yoktur" dedi. Hem temsili siyasi hayatı hem de sivil hayatında hiçbir göreve talip olmadığını kendisini tanıyanların yakından bildiğini belirten Topçu, "Bizim önceliğimiz millete ve devlete hizmettir. 16 yaşından bu yana bu ilke ile hareket ettik. İlgili haberde olduğu gibi bir partiden ayrılıp başka bir partiye geçtiğim doğru değildir. 2011 seçimlerinde kurucularından olduğum, il başkanlığı ve genel başkanlık yaptığım partiden gerekçelerimi belirterek istifa ettim. O günden bu yana halihazırda herhangi bir partinin üyesi değilim. Herhangi bir partiden adaylık ya da aday adaylığı başvurum olmadı. Ben, ülkemin ve medeniyet coğrafyamızın içinde bulunduğu durum sebebiyle bu milletin karşısında olan içeriden ve dışarıdan 72 düvelin kitlesel operasyonlarına karşı Sayın Cumhurbaşkanını destekledim ve destekliyorum" ifadelerini kullandı.

"BU HABERLER NİYET OKUYUCULUĞUDUR"

63. Hükümet'teki bakanlık görevinin anayasa çerçevesinde bağımsız bakanlık görevi olduğunu vurgulayan Topçu, "Cumhurbaşkanlığı Danışmanlığı da milletimizin yüzde 52'sinin doğrudan iradesiyle seçilen Cumhurbaşkanımızın takdirleridir. Şu anda bu görevi yürütmekteyim. Biz kadere ve nasibe inanmış insanlarız. Fani hayatta önümüze ikbal hedefleri koymayız. İnandıklarımızı ve doğruyu yapmaya çalışarak hayatımızı sürdürürüz. Kaderimizde ne yazılmışsa da ona rıza gösteririz. Niyet okuyuculuğu olarak gördüğüm böyle bir haberin yapılmadan önce tarafımla konuşulmasını isterdim. Ama ne yazık ki nezaketli olmak bir türlü akla gelmiyor. Haberde belirtilen konular hakkında bir niyetim ve hesabım yoktur" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim