• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Yalçın Akdoğan: Bediüzzaman'ın hayatı bir şaheserdir

Yalçın Akdoğan: Bediüzzaman'ın hayatı bir şaheserdir
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Bediüzzaman'ın hayatı bir şaheserdir. Dava adamı olması, yaşantısı Risale-i Nur kadar şaheserdir ve doğru...

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Bediüzzaman'ın hayatı bir şaheserdir. Dava adamı olması, yaşantısı Risale-i Nur kadar şaheserdir ve doğru anlaşılmalıdır." dedi.

Yalçın Akdoğan, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Üsküdar Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan Kartal Baba Camii ve Tekkesi'nin açılış törenine katıldı. Nuh Kuyusu Caddesi'nde bulunan 19. Yüzyıldan kalma caminin açılışına Akdoğan'ın yanı sıra Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, AK Parti Milletvekilleri Nureddin Nebati, Said Yüce de katıldı.

Burada bir konuşma yapan Yalçın Akdoğan, vakıfların temelinde gönüllülük, hasbilik ve Allah'ın rızası olduğunu söyledi. Akdoğan, "Bu eserlerin ihya edilmesi her zaman bizim için çok büyük bir memnuniyet vesilesidir. Burada çok güzel ve hayırlı hizmetler yapılacak. Cenab-ı Hak bu tür eserlerin sayısını çoğaltsın. Bizi de bunlardan hissedar eylesin. Bir kez daha Mustafa Sungur Ağabeyi rahmetle anıyorum. Burada kimin emeği geçti ise hepsinden Allah razı olsun." diye konuştu.

Vakıf medeniyetinin insanlarla ayakta kalabileceğini ifade eden Akdoğan, "Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri, böyle bir vakıf insanıydı. Allah ondan razı olsun. Risale-i nur bir şaheserdir. İman ve Kur-an hakikatlerini anlatır. Ancak aynı zamanda Bediüzzaman'ın hayatı bir şaheserdir. Dava adamı olması, yaşantısı Risale-i Nur kadar şaheserdir ve doğru anlaşılmalıdır. Bediüzzaman nasıl bir dava adamıydı? Nasıl bir mücadele insanıydı? Halkı için milleti için kendi hayatından geçti. Nasıl hayatını ona vakfetti? Millete hizmet etmek için yaşadığı çileleri, çok iyi görmemiz ve anlamamız lazım." ifadelerini kullandı.

Cihan

Yalçın Akdoğan: Bediüzzaman'ın hayatı bir şaheserdir

Yalçın Akdoğan: Bediüzzaman'ın hayatı bir şaheserdir

Yalçın Akdoğan: Bediüzzaman'ın hayatı bir şaheserdir

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim