• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Yalçın Akdoğan: 23 Nisan’ı günlerdir kutluyoruz

Yalçın Akdoğan: 23 Nisan’ı günlerdir kutluyoruz
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın unutturulmaya çalışıldığı iddialarına cevap verdi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın unutturulmaya çalışıldığı iddialarına cevap verdi. Akdoğan, "Birileri diyor ki AK Parti iktidarı unutturmaya çalışıyor. Neyi unutturmaya çalışıyoruz? Bakın belediyelerimiz günlerdir kutlama yapıyorlar. Cumhurbaşkanımız, başbakanımız dünya çocuklarını kabul etti. Sadece bir gün değil her gün bu bayramı kutluyoruz." dedi.

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali kapsamında Dörtyol Meydanı'nda "Barış Ekmeği" pişirilerek dünyaya barış mesajları verildi. Programa Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu da katıldı. "Pekin'den İstanbul'a Bi'dünya Çocuk Esenler'de Barış Ekmeği'ni Pişirecek" sloganıyla tarihi İpek Yolu'nun güzergâhında bulunan Afganistan, Azerbaycan, Gürcistan, Irak, Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan, Pakistan, Suriye, Türkmenistan ve Türkiye'den 125 çocuk, kendi ülkelerinden getirdikleri unlar ile hamurunda sevgi ve kardeşlik olan "Barış Ekmeği'ni hazırladı. İpek Yolu'nun çocukları, pişirdikleri ekmeği farklı coğrafyalarda akan kan ve gözyaşının dinmesi ümidiyle dünya liderlerine gönderdi.

'KÜLTÜRÜMÜZDE BİRİNE YAPILABİLECEK EN BÜYÜK KÖTÜLÜK ONUN EKMEĞİYLE OYNAMAKTIR'

Ekmeğin, bereketin sembolü olduğunu söyleyen Yalçın Akdoğan, "Alın terinin, paylaşmanın sembolüdür. Bu yüzde bizde ekmek kutsaldır. Bir ekmek parçasını yerde görsek alırız, öperiz, başımıza koyarız yüksek bir yere kaldırırız. Kur'an-ı Kerim gibi ekmek kutsak bir emanet olarak görürüz. Bu yüzden bizim kültürümüzde birine yapılabilecek en büyük kötülük nedir, onun ekmeğiyle oynamaktır. Ekmek teknesine zarar vermektir. Ekmek davası dediğimizde akan sular durur. Bizim için ekmek davası kutsaldır. Evine ekmek götüren adam namus ve şeref timsali bir adamdır. Evindeki ekmeği yoksullarla paylaşan kişi merhamet timsali bir adamdır. Ekmek davası peşinde koşmak bunlar çok değerli kavramlardır." diye konuştu.

'DÜNYANIN EN CÖMERT ÜLKESİ TÜRKİYE'

Dünyada en cömert ülkelerden birinin Türkiye olduğunu belirten Akdoğan, "İnsani yardımda dünya birincisiyiz. Bizim doğalgaz kaynaklarımız, petrol kuyularımız yok. Bizim vicdanımız var. Bu yüzden dünyanın neresinde bir gariban varsa Türkiye'nin yardım eli orada. İşte bundan dolayı dünyanın dört bir yanında insanlar Türkiye için, AK Parti iktidarı için, Tayyip Erdoğan'a dua ediyorlar. Bu çok önemli bir kazanımdır. Suriye'de iç savaş çıktı. Zalim bir diktatör 400 bin insanı katlettiler. Milyonlarca insan evini barkını terk etti. 3 milyon göçmen Türkiye'ye geldi. Türkiye kucağını açtı." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin hep yalnız bırakıldığını söyleyen Akdoğan, şöyle devam etti: "İnsani krizle mücadelede Türkiye yalnız bırakıldı. Terörle mücadelede Türkiye yalnız bırakıldı. Bütün bunlarla ciddi ve kararlı bir şekilde mücadele eden bir Türkiye var."

'İSRAİL O KADAR DEVLET ZULMÜ YAPTI, KİMSE ELEŞTİREBİLDİ Mİ?"

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın milli bayram olduğunu söyleyen Akdoğan, "Hep birlikte coşkuyla kutluyoruz. Birileri diyor ki AK Parti iktidarı unutturmaya çalışıyor. Neyi unutturmaya çalışıyoruz? Bakın belediyelerimiz günlerdir kutlama yapıyorlar. Cumhurbaşkanımız, başbakanımız dünya çocuklarını kabul etti. Sadece bir gün değil her gün bu bayramı kutluyoruz. Her gün çocuklara sahip çıkıyoruz. Bir hafta boyunca bu etkinliği dünyanın dört bir yanından gelen çocuklarımızla kutluyoruz." ifadelerini kullandı.

Dünyanın bir liderlik sorunu olduğunu belirten Akdoğan, "5 ülke Birleşmiş Milletler'i bloke etmiş. Ne BM bir liderlik sergileyebiliyor ne Avrupa Birliği bir liderlik sergileyebiliyor. Mısır'da darbe oldu, kimse darbeciyi kınayabildi mi? Suriye'de katil bir yönetim insanları katletti, kimse gıkını çıkardı mı? İsrail o kadar devlet zulmü yaptı, kimse eleştirebildi mi?" dedi.

Cihan

Yalçın Akdoğan: 23 Nisan’ı günlerdir kutluyoruz

Yalçın Akdoğan: 23 Nisan’ı günlerdir kutluyoruz

Yalçın Akdoğan: 23 Nisan’ı günlerdir kutluyoruz

Yalçın Akdoğan: 23 Nisan’ı günlerdir kutluyoruz

Yalçın Akdoğan: 23 Nisan’ı günlerdir kutluyoruz

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim