• BIST 9524.59
  • Altın 2522.673
  • Dolar 32.5237
  • Euro 34.5672
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Yakutiye Kaymakamı Dr. Helvacı’dan TYB Erzurum Şubesi’ne Ziyaret

Yakutiye Kaymakamı Dr. Helvacı’dan TYB Erzurum Şubesi’ne Ziyaret
Yakutiye Kaymakamı Dr.Ahmet N.Helvacı Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi'ni ziyaret etti.

Yakutiye Kaymakamı Dr.Ahmet N.Helvacı Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi'ni ziyaret etti.

Yakutiye Kaymakamı Helvacı, kurum ve kuruluşlara ziyaretlerini sürdürüyor. Görev başladığından bu yana yaptığı çalışmalarla kısa zamanda dikkatleri üzerine toplayan Kaymakam Helvacı, Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi'ne nezaket ziyaretinde bulundu.

Ziyaret esnasında TYB Erzurum Şube Başkanı M.Hanefi İspirli, yönetim kurulu üyeleri Başkan Yardımcısı Yusuf Kotan, Prof.Dr.Ömer Özden ve Dr.İkbal Bakırcı ile karşılıklı görüş alışverişinde bulunan Helvacı;

"Erzurum'un kültür, sanat ve edebiyatımızdaki yeri ve değeri hiç tartışmasız çok önemlidir. Yetiştirdiği şair, yazar, alim ve bilim adamları ile Türk tarihindeki yerini bariz hale getirmiş olan bu şehirde çalışıyor olmak beni mutlu ediyor. Dadaşlar, tarihin kendilerine yüklediği misyonu en iyi şekilde yerine getirmektedirler. Türkiye Yazarlar Birliği, benimde çok uzun yıllardır yakından takip ettiğim bir sivil toplum kuruluşudur. Erzurum Şubesi'nin burada yaptığı hizmetler başta ilçemiz olmak üzere Erzurum'a da anlam katmaktadır.

Birlikte yapabileceğimiz bütün çalışmalarınızda yanınızda olduğumu bilmenizi istiyorum." dedi.

Şube Başkanı M. Hanefi İspirli Kaymakam Helvacı'ya ziyaretinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi;"Şahsınızın idareciliğinin yanı sıra aydın yüzünüzün olduğunu da biliyoruz. Okuyan, yazan ve bunlarla meşgul olanlarla yakından ilgilenen bir kaymakamımızın Yakutiye ilçesi için şans olduğu kanaatindeyiz. Erzurum, yitikleri olan bir şehir, yavaş kalmış; kaybetmiş bir şehir. Dernek olarak kendi alanımızda, elimizden geleni yaparak bunların telafi için çalışıyoruz. Son olarak yayınladığımız "Hatıralardaki Erzurum" kitabı ile Türkiye'de bir ilki gerçekleştirirken; Erzurum'un hafızasını; son kırk yılını kırk yazarla büyük oranda kayıt altına aldık. Örnek olsun istiyoruz. Başkaları da kendi alanları ile ilgili olanları çalışsınlar ve ortak hedefimiz olan Erzurum etrafında toparlanalım." dedi.

Ziyaret sonrası Yakutiye Kaymakamı Dr. Ahmet N. Helvacı'ya Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi tarafından yayınlanan "Hatıralardaki Erzurum" kitabını hediye eden İspirli ve yönetim Kurulu üyeleri birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim