• BIST 8988.07
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Yakutiye, Ev Hanımlarının Umut Kapısı

Yakutiye, Ev Hanımlarının Umut Kapısı
Yakutiye Belediyesi, "El Sanatları Kursları" ile ev hanımlarının, genç kızların adeta umut kapısı oluyor.

Yakutiye Belediyesi, "El Sanatları Kursları" ile ev hanımlarının, genç kızların adeta umut kapısı oluyor. Kurslarda mesleki beceri kazanan ev hanımları aldıkları siparişlerle para kazanırken, yeni bir sosyalleşme sürecini de bu kurslarda yaşıyorlar. Kursların, toplumsal sorumluluk bağlamında sürdüğünü belirten Belediye Başkanı Ali Korkut, "Meslek kurslarımız ev hanımlarımıza, genç kızlarımıza yeni bir kapı açıyor. Burada meslek öğrenip, evlerine katkı yapmayı öğreniyorlar" dedi.

Erzurum Merkez Yakutiye Belediyesi El Sanatları Kursları, her yıl onlarca ev hanımına, genç kıza meslekler kazandırıyor. Belediye, Mefruşat, Makine Nakışı, El Nakışı, Keçe, Vitray dallarında genç kız ve ev hanımlarına mesleki beceri kazandırıyor. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, kursların ev hanımlarına yeni bir dünya sunduğunu ifade ediyor. Başkan Korkut, "Kurs binamız, kurslarda ihtiyaç duyulan makine veya diğer malzemeleri temin ediyoruz. Ev hanımları ilk defa burada bir el becerisi kazanıyorlar, üretiyorlar ve ürettiklerinden para kazanıyorlar. Onlar için farklı bir duygu. Adeta terapi oluyorlar. Zaten hanımlar, buranın bir kurstan çok aile ortamı olduğunun, terapi olduklarının altını çiziyorlar. Bizde belediye olarak onlara imkan sunuyoruz. Kazandıkları paralarla, el emeğiyle kızlarının çeyizlerini, oğullarının düğününü yapan ev hanımlarımız var" şeklinde konuştu.

Mevcutta 70 ev hanımı ve emekli bayanın katıldığı kurslarda Ayşe Daş ve Dilşat Katipoğlu isimli öğretmenler görev yapıyor. Mesleki olarak eğitimini tamamlama noktasında olan ev hanımları aylık olarak ortalama 300 - 400 TL para kazanabilmekteler. Erzurum'da ilk Meslek Edindirme Kurslarını açarak bu alanda öncülük eden Yakutiye Belediyesinin Meslek Kursları aynı zamanda sipariş atölyesi olarak işlevini sürdürüyor.

Belediye Başkanı Ali Korkut, "Düğün yapacak hanımlar buradan siparişlerde bulunuyorlar, o siparişler doğrultusunda hanım kardeşlerimiz siparişleri alıyorlar. Mutlaka Erzurum'da evde oturan ev hanımlarını dışarı çıkarıp ev ekonomisine dahil etmemiz lazım. Çünkü bunu sağlayabilirsek öyle tahmin ediyorum ki işsizlik oranında da ciddi manada azalmaya sebebiyet vereceğiz. Bizde bunu yapmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yakutiye, Ev Hanımlarının Umut Kapısı

Yakutiye, Ev Hanımlarının Umut Kapısı

Yakutiye, Ev Hanımlarının Umut Kapısı

Yakutiye, Ev Hanımlarının Umut Kapısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim