• BIST 9693.46
  • Altın 2508.406
  • Dolar 32.5788
  • Euro 34.7848
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Yakutiye, Bilkent’in Öğrencileriyle Buluştu

Yakutiye, Bilkent’in Öğrencileriyle Buluştu
Yakutiye Belediyesi ile Bilkent Lisesi el birliği yaparak kuşlara yuva yapıyorlar.

Yakutiye Belediyesi ile Bilkent Lisesi el birliği yaparak kuşlara yuva yapıyorlar. Belediye Başkanı Ali Korkut, belediye marangozları tarafından yapılan kuş yuvalarının, Bilkent Lisesi öğrencileri tarafından boyandığını belirterek "Çok güzel bir iş yapıyoruz. Kuş yuvalarını Yakutiye Kent Meydanından başlayarak parklarımızdaki ağaçlara asacağız. Serçe türü küçük kuş türleri için bulunmaz bir şey. Yaşadığımız çevreye karşı duyarlı olma adına önemli bir iş, Işıl hocama ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediyesi kuş yuvası yaptı, Bilkent Lisesinin bir grup öğrencisi ise yuvaları boyayarak küçük kuş türleri için rengarenk evler yaptılar. Yapılan evler, Belediye Başkanı Ali Korkut, öğretmen Işıl Altın, yuvaları yapan belediye marangozu, ile boyama işlemini gerçekleştiren öğrencilerin katılımıyla ağaçlara asıldı. Yakutiye Kent Meydanında Lala Paşa camii önündeki kestane ağaçlarına asılarak başlatılan çalışma, belediyenin diğer parklarındaki ağaçlara monte işlemiyle sürecek. Eline aldığı bir yuvayı kestane ağacına asan Belediye Başkanı Ali Korkut, yapılan işin sembolik olmasının yanında yaşanılan çevreye duyarlılığı geliştirmesi bakımından önemli olduğunu belirterek "Proje için bize gelindiğinde memnuniyetle kabul ettim. Belediye olarak şuanda görmüş olduğunuz ahşap malzeme ile bu şekli oluşturduk. Marangozumuz güzel bir iş çıkardı. Burada sevgili gençler var, onların ciddi emekleri var. Boyama işlerini yaptılar. İnşallah Yakutiye bölgemizin Kent Meydanımızda iki tane önemli kestane ağaçlarında bu işi gerçekleştirdik. Diğer parklarda da bu işi gerçekleştireceğiz. Umuyoruz ki kuşlarımıza güzel bir yuvaya kavuşturmuş olacaktır." dedi.

Bilkent Lisesi öğretmeni Işıl Altın ise gençlerin duyarlılığının gelişmesi için güzel bir amaca yönelik proje yaptıklarını belirtti. Işıl Altın, "Gençlerin şehre duyarlılığını geliştirmek için projeyi düşündük. Ali beyde duyarsız kalmadı projeye bize destek verdi. Umarım kuşlarda yuvaları kullanır, emeklerimiz karşılığını vermiş olur" şeklinde konuştu.

Yakutiye, Bilkent’in Öğrencileriyle Buluştu

Yakutiye, Bilkent’in Öğrencileriyle Buluştu

Yakutiye, Bilkent’in Öğrencileriyle Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim