• BIST 8975
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Yakın Doğu Üniversitesi, Kültür Üniversitesi Semineri’nde Temsil Edildi

Yakın Doğu Üniversitesi, Kültür Üniversitesi Semineri’nde Temsil Edildi
Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd.

Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Pınar Tulay, İstanbul Kültür Üniversitesi'nde davetli konuşmacı olarak katılım sağladı.

Kültür Üniversitesi'nde gerçekleşen seminerde Doç. Dr. Pınar Tulay "İnsan Oositlerinde ve Embriyolarında DNA Tamir Genlerinin İfadesi ve Protein İşlevinin Embriyonik Gelişim ile İlişkisi" konulu konferans verdi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Pınar Tulay'ın, İstanbul Kültür Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm başkanı Prof. Dr. Narçın Palavan Ünsal ve Doç. Dr. Damla Arısan'ın daveti üzerine Kültür Üniversitesi'nde seminer verdiği bildirildi. Yrd. Doç. Dr. Pınar Tulay, Kültür Üniversitesi'nde, "İnsan Oositlerinde ve Embriyolarında DNA Tamir Genlerinin İfadesi ve Protein İşlevinin Embriyonik Gelişim ile İlişkisi" başlıklı bir seminer verdi. İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Üyeleri, yüksek lisans ve lisans son sınıf öğrencileri ve Yakın Doğu Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm lisans ikinci sınıf öğrencileri katılım sağladı.

DNA TAMİRİ İLE İLGİLİ KENDİ TANIMLADIĞI YENİ YAKLAŞIMLARI ANLATTI

Yrd. Doç. Dr. Pınar Tulay, İstanbul Kültür Üniversitesi'nde verdiği seminerinde, uzmanlık alanı olan preimplantasyon genetik tanı (PGD) üzerine bilgi verdikten sonra insan oositlerinde ve embriyolarında DNA tamir sistemlerinde görev alan gen ifadeleri ve protein fonksiyonlarının araştırılmasında kendisinin tanımladığı yeni yaklaşımları anlattı. Yaptığı bu çalışma ile preimplantasyon genetik döneminde embriyo gelişiminde büyük önem arz eden DNA tamir mekanizmalarının temel yolaklarının anlaşılmasında yeni bir boyut kazandırdıklarını dile getirdi.

"BİLGİ ALIŞVERİŞİ İLE BİLİME YENİ KATKILAR KOYACAĞIMIZA İNANIYORUM"

Konuyla ilgili açıklamada bulunan YDÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Öğr. Gör. Yrd. Doç. Dr. Pınar Tulay, davetli konuşmacı olarak Kültür Üniversitesi'nde bulunmaktan mutlu olduğunu ifade etti. Tulay, "Çalışmalarımda kendi getirdiğim yaklaşımları konuyla ilgili değerli akademisyenler ve bu konuda araştırma yapacak öğrencilerle paylaştığım için çok mutluyum. Bilgi alışverişinde bulunarak bilime katkı koyacağımıza inanıyorum" dedi.

SEMİNER SONRASI TARTIŞMA SOHBETİ DÜZENLENDİ

Seminer sonrası İstanbul Kültür Üniversitesi öğretim üyeleri ve doktora öğrencileri ile bir araya gelen Yrd. Doç. Dr. Tulay preimplantasyon genetik tanı (PGD), DNA tamir sistemleri ve embriyo gelişimi konularında tartışma sohbeti düzenledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim