• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Yakın Doğu Üniversitesi basketbol faaliyetlerini sonlandırdı

Yakın Doğu Üniversitesi basketbol faaliyetlerini sonlandırdı
Faaliyetlerini sona erdirdiğini açıklayan Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı'nın başantrenörü Kalaycıoğlu, "Kararı bugün öğrendik, haberimiz yoktu." dedi.

Yakın Doğu Üniversitesi'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi takımlarından Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı'nın misyonunu tamamladığı ve bu branştaki kulüp faaliyetlerinin sona erdirildiği bildirildi.

Faaliyetlerini sona erdirdiğini açıklayan Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı'nın başantrenörü Zafer Kalaycıoğlu, alınan kararı yeni öğrendiklerini söyledi.

Kalaycıoğlu, yaptığı açıklamada, bordo-beyazlı basketbol takımının faaliyetlerinin sona erdirilmesi kararı karşısında çok üzgün olduğunu belirterek, "Kararı bugün öğrendik, haberimiz yoktu. İç saha maçlarının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde oynanamamasının da bu kararın verilmesinde etkisi olduğunu düşünüyorum. Kulüp bu konuda beklenti içindeydi. FIBA Avrupa Ligi'nde elde edilecek başarıyla ambargoları delmeyi bekliyorlardı ama olmadı. Sağlık olsun." ifadelerini kullandı.

Bu sezon ligde ikinci, FIBA Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde de dördüncü olmalarının alınan kararla ilgisinin bulunmadığını aktaran Kalaycıoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Şampiyon da olsaydık bence karar değişmezdi. Yakın Doğu Üniversitesi, elde ettiği büyük başarılarla 2 yıl içinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin en önemli markası haline gelmişti. Bu başarıların mimarlarından biri olarak çok gururluyum. Görevimizi en iyi şekilde yaptığımıza inanıyorum. Başımız dik, alnımız açık. Ortada başarısızlık da söz konusu değil. Geçen sezon bütün kupaları kazanmıştık. Bu sezon ise Süper Kupa oynadık. FIBA Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final oynama başarısı gösterdik. Ligde normal sezonu en fazla sayı atan ve en az sayı yiyen takım olarak birinci sırada bitirdik. Türkiye ve Cumhurbaşkanlığı Kupalarını kazanmış bir takımdan bahsediyoruz. Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde final oynadık, şampiyonluğu Fenerbahçe'ye kaptırdık. Onun da en önemli nedeni Vandersloot'un ilk maçta hastalığı nedeniyle oynayamamasıydı."

Yakın Doğu Üniversitesine verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Zafer Kalaycıoğlu, "Bundan sonra takımdaki herkes kendi yolunu çizecek. Ben de önüme bakacağım. Yakın Doğu Üniversitesi, kadın basketboluna çok büyük emek verdi." diye konuştu. 

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı

Yakın Doğu Üniversitesi, ulusal ve uluslararası organizasyonlarda toplam 5 şampiyonluk yaşadı. Bordo-beyazlılar, FIBA Avrupa Kupası (2017), Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi (2017), Türkiye Kupası (2017, 2018) ve Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda (2017) şampiyonluk elde etti.

Bordo-beyazlılar, bu sezon ise ligde Fenerbahçe ile oynadığı final serisini 3-1 kaybederek ikincilikle yetinmek zorunda kalırken, FIBA Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde ise dördüncü oldu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim