• BIST 9117.17
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

'Yakalanan kaçak arabalar, çürümeye terk ediliyor'

'Yakalanan kaçak arabalar, çürümeye terk ediliyor'
Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, Van'da kaçakçılıktan yakalanan araçlar Yediemin Oto Parkı'na çekilerek, uzun süren mahkemeler...

Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, Van'da kaçakçılıktan yakalanan araçlar Yediemin Oto Parkı'na çekilerek, uzun süren mahkemeler sonucu çürümeye terk edildiğini belirtti. 5 binden fazla aracın yakalandığını söyleyen Tuğrul, uzun süren mahkemelerden dolayı araçların heba olduğunu dile getirdi.

Türkiye ile İran sınırında bulunan Van, sınır kaçakçılığının önemli geçiş güzergâhlarından biri. Sigara, akaryakıt ve uyuşturucu kaçakçılığı gibi birçok olayda otomobil ve kamyon gibi araçlar kullanılıyor. Yakalanan bu araçların bir çoğu uzun mahkeme sürecinden dolayı hurdaya çıkıyor. Kentteki yediemin otoparkı kaçakçılıkta kullanılan araçlarla tamamen dolmuş durumda. 5 binden fazla araç sahibi, mahkeme kararını bekliyor. Son 3 yılda otoparklarda bekleyen binlerce araçtan sadece 300'e yakını satılığa çıkartılabildi. Bu araçların yasal olmayan yollarda yakalandığını söyleyen Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, uzun süren mahkemelerden dolayı araçların heba olduğunu dile getirdi.

Van'ın sınır ili olması dolayısıyla kaçakçılığın olduğunu belirten Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, "Bu konuda çeşitli kaçakçılıkta yakalanan araçlar var. Bu araçlar yasal olmayan yollarda yakalandığı için gümrük malı oluyor ve Yediemin Otoparkı'na teslim ediliyor." dedi.

'5 BİNDEN FAZLA ARAÇ ÇÜRÜMEYE TERK EDİLDİ'

"Uygulanmayan bir sistem var, alıkonulan araç var, bir de el konulması gereken araç var. Alıkonulan araçların uzun süren mahkemelerden dolayı, araçlar heba oluyor." diyen Tuğrul, "Sayıyı tam bilmesek de 5 binin üstünde araç var, ve bu araçlar Yediemin Otopark'ında çürümeye terk edildi. Şoförler odasının otoparkında şu an 788-800 arasında araç var. Kış şartlarından dolayı Bu araçların kışlık bakımları yapılmıyor. Araçlar 6-7 ay sonra çıktığında hem ceza parası ödeyecek hem de kaldığı gün kadarınca otopark ücreti alınacak. Bakımları yapılmadığı için ekstradan bakım ücreti veriyor. Bu durumdan dolayı vatandaş tamamen mağdur oluyor ve milli servet çürüyor." ifadelerini kullandı.

'BİR AN ÖNCE MAHKEMELER HIZLANSIN'

Konuşmasında yetkililere seslenen Tuğrul, "Bu durumu biz yıllardır dile getirdik. Yediemin Otoparkları ilçelerimizde ve değişik noktalarda bulunuyor. Bizim yetkililerden tek isteğimiz, el konulan araçlar değil, alıkonulan araçların mahkemeleri bir an önce hızlandırılsın ve en azından bu araçlar çürümesin." diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim