• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Yakab Çöpten Enerji Üretecek

Yakab Çöpten Enerji Üretecek
Yalova Yerel Yönetimler Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (YAKAB), çöpten enerji üretecek.

Yalova Yerel Yönetimler Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (YAKAB), çöpten enerji üretecek.

YAKAB Başkanı Metin Oral ile birlik üyesi belediyelerin başkanları basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantıya Kadıköy Belediye Başkanı Mehmet Şahin, Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan ve Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt da katıldı. Altınova Belediye Başkanı ve YAKAB Başkanı Dr. Metin Oral, çöpten enerji üretimi yapacaklarını dile getirdi. Tesisin toplam alanının 100 dönüm olduğunu söyleyen Oral, "Tesiste şu anda kullanılan alan 20 dönüm. İkinci lot için ihale aşamasına geçeceğiz. Şimdilik bir sıkıntı yok, ama ilerleyen yıllarda bu kullanılan lotlar bazı sıkıntılara yol açabilir" açıklamasında bulundu.

Enerji üretimi ile alakalı yeterince bilgi sahibi olduklarını belirten Oral, "Çöpten çıkan gazdan elektrik üretimi ile ilgili bir sistem var. Ekip olarak üç tane katı atık tesisini gezdik. Oradaki mevcut çalışan sistemi gördük. Bu ay içerisinde Kocaeli ve İstanbul gibi yerleri de gezeceğiz. Şubat ayı içerisinde artık bu işin ihale aşamasına geçmek istiyoruz. Bu konuda artık yeterince bilgi sahibi olduk. Enerji üretimi ile birlikte lotlarda rahatlama olacak aynı zamanda da yüzde 35-40 civarında bir azalma olacağını düşünüyoruz. Enerji üretimi sisteminin yaklaşık 5-6 milyon TL civarında bir maliyeti olacak" diye konuştu.

Çöp suyunu kuracakları kanalizasyon sistemi ile arıtma tesisine götüreceklerini söyleyen Oral, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bu arada tesiste ciddi değişiklikler yaptık. Eksikliklerimiz hala var. Buranın artık güzelleştirme kısmına geçeceğiz. Aynı zamanda çöp suyunu tankerler ile arıtma tesisine taşıyoruz. Bu konuda projemizi hazırladık. Çöp suyumuzu tankerle taşımak yerine kanalizasyon hatlarından götüreceğiz. Arıtma tesisine götürmeden önce burada da ön arıtmasını yapacağız. Bu proje şuanda bakanlıkta. Bakanlık onay verdiği zaman burada da arıtma kuracağız. Tel örgüleri de yaptığımız zaman dört dörtlük bir tesis olacak. Güzel bir ekip kurduk. Koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Yalova için sağlıklı bir ortam yakalamaya çalışıyoruz. Türkiye'deki birçok çöplük ile yarışır durumdayız".

Yakab Çöpten Enerji Üretecek

Yakab Çöpten Enerji Üretecek

Yakab Çöpten Enerji Üretecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim