• BIST 9055.87
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Yahyalı’da Yeni Yılın İlk Meclis Toplantısı Yapıldı

Yahyalı’da Yeni Yılın İlk Meclis Toplantısı Yapıldı
Yahyalı Belediye Meclisi, gündemindeki konuları görüşmek üzere 2016 yılının ilk meclis toplantısını yaptı.

Yahyalı Belediye Meclisi, gündemindeki konuları görüşmek üzere 2016 yılının ilk meclis toplantısını yaptı.

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk'ün başkanlığında toplanan belediye meclisinde, gündem konularının görüşülmesi başlanmadan önce, geçtiğimiz günlerde vefat eden meclis üyesi Mehmet Keçibaş rahmetle anıldı. Başkan Öztürk, "Meclis üyemiz Mehmet Keçibaş, Cenab-ı Allah'ın ilahi rahmetine tebliğ etti. Allah'ım rahmetiyle muamele etsin kardeşimize. Kendisini yad ediyor, rahmetle anıyoruz." dedi. Biri ek olmak üzere 9 gündem maddesinin görüşüldüğü mecliste, 2016 yılında çalışacak denetim komisyonu oluşturuldu. Kapalı oylama ile yapılan seçimde meclis üyeleri Durmuş Kılavuz, Yusuf Postallı ve Veysel Biber denetim komisyonu üyeliğine seçildi. Sözleşmeli personel çalıştırılması ve ücretlerinin belirlenmesi gündem maddesi görüşülürken, 5393 sayılı belediye kanununun getirmiş olduğu kolaylıklardan bahseden Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, belediyelerin bu kanunla ihtiyacı olan personeli, sözleşmeli olarak kolaylıkla alabildiğini, bunun da belediyelerin işini kolaylaştırdığını ifade etti.

Başkan Öztürk; "Biz 580 sayılı eski belediye kanunu ile de 5393 sayılı yeni belediye kanunu ile de çalıştık. Eski mevzuatı da yeni mevzuatı da görme şansımız oldu. Yeni kanunla gelen en güzel değişikliklerden biri de sözleşmeli personel alımı oldu. Eskiden sözleşmeli personel alımı için bakanlar kurulundan kararı bekleniyordu. Karar, neredeyse 1 yılda çıkıyordu. Bu kanunla, standartların belirlenmesinden sonra, sözleşmeli personel alımı yetkisinin belediye meclislerine verilmesi, güzel bir uygulama oldu. Belediyelerin ihtiyacı olan mimar, mühendis, avukat gibi personeli, sözleşmeli olarak meclis kararı ile alması belediye hizmetlerini hızlandırdı. Tabi devletin sözleşmeli personel alımı için belirlemiş olduğu bir liste var. Ancak o şartlara uyanlar alınabiliyor. Bu uygulama belediyeleri çok rahatlattı." diye konuştu.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından, Başkan Esat Öztürk meclis üyelerine 2015 yılı belediye çalışmalarını slaytlarla anlattı. Dağbalı Kentsel Dönüşüm, TIR ve Kamyon Garajı, ücretsiz otopark, Derebağ Şelalesi, kilit parke, tek tip tabela uygulaması, yeni açılan yollar ve Kirazlı, Develi, Çat Kavşakları düzenleme çalışmaları hakkında meclis üyelerine bilgiler veren Başkan Öztürk, 2016 yılında da çalışmaların aralıksız devam edeceğini söyledi. Yahyalı içinde toplu taşıma araçlarının hizmete gireceğini de sözlerine ekleyen Öztürk, ilçenin şehir standartlarına ulaştırmak istediklerini belirtti.

Yahyalı’da Yeni Yılın İlk Meclis Toplantısı Yapıldı

Yahyalı’da Yeni Yılın İlk Meclis Toplantısı Yapıldı

Yahyalı’da Yeni Yılın İlk Meclis Toplantısı Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim