• BIST 9546.27
  • Altın 2478.558
  • Dolar 32.4914
  • Euro 34.5802
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Yahyalı’da Yeni Projeler Hazırlanıyor

Yahyalı’da Yeni Projeler Hazırlanıyor
Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, ilçede yapılabilecek projeleri değerlendirmek için, ORAN Kalkınma Ajansı Uzmanları ile bir toplantı düzenledi.

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, ilçede yapılabilecek projeleri değerlendirmek için, ORAN Kalkınma Ajansı Uzmanları ile bir toplantı düzenledi.

Belediye binasında düzenlenen toplantı da, Oran Kalkınma Ajansı Yatırım Ofis Destek Uzmanları Fatih Yaprak ve Ahmet Emin Kilci ile ilçenin kalkınmasına katkı yapılabilecek olası projeleri görüşen Başkan Esat Öztürk, görüşme ilgili açıklamalarda bulundu. ORAN Kalkınma Ajansı'nın ilçelerin gelişimi için önemli bir unsur olduğunu, önümüzdeki dönemlerde çeşitli projelerle Ajansla birlikte çalışmak istediklerini ifade eden Başkan Öztürk, 2014 Yılında ORAN Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Eko Turizminin Geliştirilmesi ile ilgili projeleri hakkın da bilgiler verdi. Başkan Öztürk "Kayseri, Yozgat ve Sivas İllerine destek veren kalkınma ajansımızın ilimizde de ciddi değerleri olduğuna inanıyorum. Gerçekten illerin ve ilçelerin ufkunu açıyorlar. Bölgemize verdikleri katkılarından dolayı ben ajansımıza teşekkür ediyorum. Oran Kalkınma Ajansı, Yahyalı Belediyesi'nin hazırladığı "Yahyalı'da Eko Turizminin Geliştirilmesi ve Yenilikçi Bilgi İletişim Teknolojik Araçlarla Tanıtılması" projemize 376.000 TL'lik hibesi yaptı. Bu projemizde ilçemizin girişinde ve çıkışında ayrıca Derebağ Şelalesi'nde olmak üzere 9 tane yerel ürünlerin satışı yapılacak büfe, 33 adet kamelya, Tanıtım Filmi, 360 derece Panoramik fotoğraf çekimi, tanıtım kitapçığı ve turizm haritası yapımı yer alıyor. Bu hibenin ilçemize katkısı olacağına şüphemiz yok. Tabi bu yapmış olduğumuz güzellik yeterli mi değil. Önümüzdeki yıllarda 2016 da 2017 de, kalkınma ajansımız çağrıya çıktığı zaman, bizde projelerle ajansımıza varacağız. Bir değil, birkaç tane projemizle varmış olacağız. Bugün uzmanlarımızla ilçemizi masaya yatırdık. Yahyalı" mızda turizmle ilgili, halımızla ilgili, hayvancılıkla ilgili değerlendirmeler de bulunduk. Ben her zaman söylüyorum, burası botanik kütüphanesi. Önümüzdeki günlerde ilana çıktığı zaman göreceksiniz, tıbbi ve aromatik bitkilerin geliştirilmesiyle ilgili projemiz olacak. İnşallah iç Anadolu'nun geliştirilmesiyle ilgili bitkilerin katma değeri olacak. İlaç sanayine gerekse gıda sanayine katkı sağlayacağız. Zaten ilçemiz adeta laboratuvar. İnşallah o konuyu da masaya yatırmış olduk. Daha konuşacağımız güzel şeyler olacak. Ben özellikle her iki uzmanımıza da teşekkür ediyorum. İlçemize geldiler ilçe kaymakamımızla beraber görüştüler. Tabi yerel yönetici olarak, bizle de istişare ettiler. Burada göremediğimiz, yönetici körlüğü dediğimiz, bizim göremediklerimizi sizin görmeniz, sizin katma değeriniz. Sizlerin de bizlere katkısı vermesi, güzel projeleri ortaya çıkaracak. Bugün çok güzel konular istişare etmiş olduk. Güzellikler katacağımız kanaatindeyim. " diye konuştu.

Oran Kalkınma Ajansı Yatırım Ofis Destek Uzmanı Ahmet Emin Kilci" da yapılan toplantı ile alakalı şunları söyledi. " Kalkınma Ajansı olarak ilçelerimize biraz daha ağırlık verip, ilçelerimize değişik bakış açısıyla bakıp neler yapabiliriz, kamu kurumlarıyla, belediye ve sivil toplum örgütleriyle beraber neler yapılabilir, bunun arayışı içindeyiz. Son birkaç aydır ilçelerimizi ziyaret edip, oradaki yetkili kişilerle görüş alışverişinde bulunuyoruz. Ve bu görüş alışverişlerinin sonucunda önümüzdeki aylarda, il merkezimizde geniş çaplı bir toplantı yapıp, çıkan sonuçları beraber değerlendirmek arzusu içindeyiz. Yahyalı, Kayseri" mizin güzide bir ilçesi. Burası turizm, tarım ve madencilik sanayinde birçok önemli potansiyel barındırmakta. Kapuzbaşı, sadece Kayseri için değil, ülkemiz için büyük katma değere dönüştürülüp, insanlara ve insanlığın hizmetine sunulması gerekiyor. Sağ olsun belediyemiz çok güzel çalışmalar yapıyorlar o anlamda. Önümüzdeki dönemde de inşallah daha önemli katkılar sunacaklarını temenni ediyorum." İfadelerini kullandı.

Yahyalı’da Yeni Projeler Hazırlanıyor

Yahyalı’da Yeni Projeler Hazırlanıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim