• BIST 9068.98
  • Altın 2324.567
  • Dolar 32.3719
  • Euro 34.9559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Yahyalı’da Yeni Köprüler Hizmete Girdi

Yahyalı’da Yeni Köprüler Hizmete Girdi
Yahyalı Belediyesi, ilçe merkezinden geçen Koca Çay'ın üzerine yapmaya başladığı köprüleri tamamlayarak, hizmete açtı.

Yahyalı Belediyesi, ilçe merkezinden geçen Koca Çay'ın üzerine yapmaya başladığı köprüleri tamamlayarak, hizmete açtı.

Koca Çay'ın iki yakasında kalan mahallelerin ulaşımlarını sağlamak amacıyla yapılan araç ve yaya köprülerini gezen Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, yapılan köprü çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Açıklamasında, çayın iki yakasında kalan mahallerin ulaşım sorunlarını gidermek için, hem araç hem de yaya köprüleri yaptıklarını ifade eden Başkan Öztürk, belediyelerin çözüm yeri olduğunu, Yahyalı'da sorunları çözüme kavuşturmak çalıştıklarını söyledi. Başkan Öztürk; " Belediyemiz tarafından 100. Yıl mahallemize yaptırdığımız köprümüz yaklaşık 100 bin liralık bir maliyetle ihale edildi. İlçe merkezimizin yaklaşık 7 km'lik bölgesinden Koca Çay geçiyor. Tabi çayımızın üzerine köprü ihtiyacı gerekli oluyor. D.S.İ Bölge Müdürlüğümüzden köprü için talebimiz oldu. Onlarda programlarında böyle bir köprü yapımının olmadığını bize ilettiler. Bildiğiniz gibi belediyeler pratik çözüm merkezleridir. Bu bölgede bulunan özel mülkiyetleri de kamulaştırarak, köprümüzü yapmış olduk. İmardaki yolumuzun devamı olan köprümüz, iki mahalleyi de birbirine bağladı. Koca Çay bizim önemli bir değerimiz. Allah izin verirse çayımızın şehir merkezinden geçen kısmına, çayımızı güzelleştirmek adına suni bentler ve fıskiyeler yapacağız. Ayrıca Yahyalı Meydan düzenlemesi kapsamında bir köprümüzde şehir merkezimize yapılacak. Biz ondan önce, biraz elzem olduğu için bu köprümüzü yaptık. Köprümüz Yahyagazi Anadolu Lisemize çok yakın. Halkımız ve öğrencilerimiz güle güle kullansınlar. Görev süremiz zarfında 5-6 adet daha köprü yapacağız." dedi.

Belediyenin görev sorumlulukları dışında kalan sorunları da çözmek için çalıştıklarını söyleyen Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, açıklamasına şöyle devam etti. " Yahyalı'yı seviyorum. Yahyalı" ya hizmet etmeyi de seviyorum. Burası D.S.İ" nin görevi, orası Sağlık Bakanlığı'nın görevi demedik. Bildiğiniz gibi Devlet Hastanemizin ek bina yapılırken taşın altına yine elimizi koyduk. Bu önemli doğrusu. Belediyenin görevi sadece yollar yapmak, kaldırım yapmak, çocuklara park bahçe yapmak, asfalt değil. Bizim görevimiz olsun olmasın, çözüm adına biz her yerde varız." diye konuştu.

Koca Çay üzerine yapılan yaya köprüsünün de öğrencilerin isteği olduğunu ifade eden Başkan Esat Öztürk, öğrencilerin 3 ay önce kendilerine gelerek köprüye ihtiyaç duyduklarını, belediye olarak da bu talebi yerine getirdiklerini, bundan da oldukça mutlu olduklarını belirtti. Başkan Öztürk, bu köprünün, öğrencilerin okula giderken kullandıkları yolu oldukça kısalttığını ifade ederek, onların duydukları sevinci görmenin her şeyden önemli olduğunu belirtti.

Öğrenciler tarafından "Eğitim Köprüsü" adını alan köprü için, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk'ü makamından ziyaret eden öğrenciler, Başkan Öztürk'e çiçek takdim ederek, teşekkür ettiler.

Yahyalı’da Yeni Köprüler Hizmete Girdi

Yahyalı’da Yeni Köprüler Hizmete Girdi

Yahyalı’da Yeni Köprüler Hizmete Girdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim