• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Yahyalı’da Mahalle Toplantıları Başladı

Yahyalı’da Mahalle Toplantıları Başladı
Yahyalı Belediyesi, mahallelerdeki sorunların tespit edilip çözüme kavuşturmak için Mahalle İstişare toplantılarına başladı.

Yahyalı Belediyesi, mahallelerdeki sorunların tespit edilip çözüme kavuşturmak için Mahalle İstişare toplantılarına başladı.

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk döneminde mahallelerde yapılan ve yapılması gereken çalışmaların istişare edileceği mahalle toplantılarının ilki Derebağ Mahallesi Toplantısı Derebağ Şelale Restaurant'ta yapıldı. Toplantıya Yahyalı Belediyesi Başkanı Esat Öztürk, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Daire Müdürleri ve Derebağ Mahallesi sakinleri katıldı.

Toplantıda Derebağ Mahallesi'nde geçmiş dönemde yapılan ve önümüzdeki dönemde yapılması planlanan belediye çalışmaları hakkında bilgiler veren Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Derebağ Mahallesi'nin önceden belediye görmüş bir mahalle olduğunu, o nedenle mahalledeki hizmetlerin aksamaması için özen gösterdiklerini söyledi. Başkan Öztürk " Bugün sıkıntılarımızı konuşmak, yapacaklarımızı anlatmak için burada toplandık. Bu toplantıda mahallemizin sorunlarını istişare edeceğiz. Bir kardeş, bir baba şefkati ile birbirimize yaklaşalım. Mahalle muhtarımız, geçen günlerde yanımıza gelerek mahallenin isteklerini bize ilettiler. Tabi onlar gelip taleplerini bize iletmeden önce, biz çalışmalarımıza başlamıştık. Bende sürekli olarak gece-gündüz demeden mahalleleri gezerek, çalışmaları kontrol ediyorum. Önemli olan sizlere hizmet etmek, ilçenin hizmetkârı olmak. Gönül insanı, hizmet insanı olmak. Yahyalı iyi insanların yaşadığı, maneviyatı ile önde gelen bir ilçe. Namazıyla, orucuyla kısacası dindar olmasıyla sevilen bir ilçe." dedi.

Toplantı da başkan seçildiği günden bugüne kadar yapılan çalışmaları, davetlilere anlatan Başkan Öztürk, konuşmasına şöyle devam etti. "Sizin ilk duanızı Kirazlı Çevre Yolu ile aldık. Kamulaştırması belediyemiz tarafından, yapımı ise kayseri Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılan 2,3 km lik yolumuzu hizmete açtık. Yine Derebağ Şelalemizden Çat Mevkiine kadar olan derede ıslah ve genişletme çalışması yaptık. Bu bizim görevimiz değildi ama taşın altına elimizi koyduk. Allah korusun gelecek olan bir sel, bölgede sıkıntılı durumlar doğurabilirdi. Yollumuz, geliş ve gidiş güzergâhındaki virajlardan dolayı biraz tehlikeli. Çat'tan Derebağ Şelalemize kadar yolumuzda genişletme ve düzenleme çalışmalarına başladık. Yollarımızın şehir merkezindeki yollardan bir farkı olmayacak. Ayrıca bu yolun turizm yolu olması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na proje hazırladık. Derebağ Şelalemiz bizim için büyük bir nimet. Allah'ın bize bir lütfu. İnşaallah şelalemizin ulaşım sıkıntısı kalmayacak. Yine bölgeye giriş kapısı olarak kabul ettiğimiz, kirazlı yolu kavşağında düzenleme çalışmamız devam ediyor. Bu kavşakta yüreklerimiz ağzımıza geliyordu. Bu düzenleme güzel bir kavşağa kavuşmuş olacağız. Derebağ Şelalemiz" de Milli Parklar tarafından restaurant yapılarak işletmesi bize verildi. Bizde sosyal tesis kapsamında burayı işletiyoruz. Birçok misafirimizi bu yıl burada ağırladık. Hamdolsun 7-8 kardeşimize de iş imkânı sağladı. Belediyemizde, buradan para kazanacak diye umut ediyoruz." dedi.

Başkan Öztürk ayrıca mahalledeki yayla yollarının, arazi yollarının düzenleneceğini belirterek, Derebağ Mahallesi ile Kavacık Mahallesi arasındaki yolunda ulaşıma açılacağının müjdesini verdi. Toplantı Başkan Esat Öztürk'ün mahalle sakinlerine verdiği Arabaşı ikramı ile devam etti.

Yahyalı’da Mahalle Toplantıları Başladı

Yahyalı’da Mahalle Toplantıları Başladı

Yahyalı’da Mahalle Toplantıları Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim