• BIST 9454.03
  • Altın 2503.803
  • Dolar 32.5978
  • Euro 34.823
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Yahyalı’da Kocaçay Deresi Düzenleniyor

Yahyalı’da Kocaçay Deresi Düzenleniyor
Yahyalı'da ilçe merkezinden geçen Kocaçay deresinde genişletme ve düzenleme çalışması başladı.

Yahyalı'da ilçe merkezinden geçen Kocaçay deresinde genişletme ve düzenleme çalışması başladı.

Derebağ Şelalesi'nden başlayan ve ilçe merkezinde geçerek Ağcaşar Sulama Barajına dökülen Kocaçay" da, bahar ve yaz aylarında oluşabilecek taşkınların önüne geçebilmek ve çevreyi güzelleştirmek için Yahyalı Belediyesi ve D.S.İ 12. Bölge Müdürlüğü iş birliği ile genişletme ve düzenleme çalışmaları başlatıldı.

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kurumlar arası işbirliğinin bereketini, bu çalışma ile bir kez daha gördüklerini, 7.2 km uzunluğundaki Kocaçay" ın ilçe için çok önemli bir değer olduğunu belirten Başkan Öztürk, çalışmalarından dolayı D.S.İ 12.Bölge Müdürlüğü'ne teşekkür etti.

Kirazlı Mahallesi yolunda yapılan yol genişletme çalışmalarında elde edilen taşların, burada kullanılacağını belirten Başkan Öztürk, "Az maliyet, çok faaliyet mantığı ile hareket ediyoruz. Burası, Kirazlı-Derebağ kanyonundan gelen taşkın kanalımız ve zaman zaman karların erimesi, yağmur sularıyla sel felaketi yaşanabiliyordu. Buradan hareketle D.S.İ. ile gerekli ölçümleri yaptık ve dere yatağını yaklaşık 10 metre genişletmenin uygun olacağına karar verdik. Çalışmayla ilgili olarak, D.S.İ 12. Bölge Müdürümüze, Müdür Yardımcımıza ve Yahyalı Proje Müdürümüze teşekkür ediyorum. Vermiş oldukları destek sayesinde, bu çalışmaları yapmış oluyoruz. İnşaallah Nisan yağmurları ile sular daha fazla coşmadan, en kısa zamanda, bu çalışmayı bitireceğiz. Dere yatağını betona boğmak istemiyoruz. Bu güzelliği bozmamak için, bölgedeki taşlarla düzenleme yapacağız. Tabi buda görselliğe yansımış olacak. İlçe merkezinden geçen dere sadece Yahyalı'da var, başka ilçemizde yok. Kocaçay bizim için çok önemli bir değer. Bu güzel çalışma, ilçemizin güzelliğini artıracak. İlçemize şimdiden hayırlı olsun ." diye konuştu.

Yahyalı Belediyesi ve D.S.İ 12. Bölge Müdürlüğü iş birliği ile başlatılan Kocaçay genişletme ve düzenleme çalışması bahar ayları içinde bitirilmesi hedefleniyor.

Yahyalı’da Kocaçay Deresi Düzenleniyor

Yahyalı’da Kocaçay Deresi Düzenleniyor

Yahyalı’da Kocaçay Deresi Düzenleniyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim