• BIST 9524.59
  • Altın 2492.517
  • Dolar 32.5097
  • Euro 34.7184
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Yahyalı’da Kız Çocukları Okula Ve Hayata Hazırlanacak

Yahyalı’da Kız Çocukları Okula Ve Hayata Hazırlanacak
Yahyalı Belediyesi'nin Kız çocuklarının okula devamını sağlama ve Türkiye'de Mesleki Eğitimin Güçlendirilmesi hibe programı kapsamında hazırladığı,...

Yahyalı Belediyesi'nin Kız çocuklarının okula devamını sağlama ve Türkiye'de Mesleki Eğitimin Güçlendirilmesi hibe programı kapsamında hazırladığı, Okula Ve Hayata Hazırlama AB Projesi tanıtım toplantısı Yahyalı'da yapıldı.

Derebağ Şelale Restoranda yapılan tanıtım toplantısına Yahyalı Kaymakamı Metin Esen, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Garnizon Komutanı Yzb. Cemal Ersin Çakır, Erciyes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Şahin, Dekan Yrd. Doç. Dr. Kasım Karaman, İlçe Milli Eğitim Müdür Ahmet Kafalı, ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve okul müdürleri katıldı.

Toplantı da açılış konuşmasını yapan, Yahyalı Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Ali Mert, proje hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Projenin 17 Ekim 2015 tarihinde Yahyalı Belediyesi ile Avrupa Birliği Mali Yardımlar Dairesi Başkalığı arasında imzalandığını, 277 bin Euro bütçesinin olduğunu, bu bedelin %90'lık kısmının hibe olduğunu dile getiren Mert, projenin 12 aylık bir sürede tamamlanacağını söyledi. Projenin hedefleri hakkında bilgiler veren Ali Mert, hedefleri şöyle sıraladı. "Projedeki yerel hedeflerimiz, Yahyalı İlçesinde eğitimin kalitesini artırmak, eğitim ve işgücü piyasası arasında bağı güçlendirmek ve özellikle kız çocukları olmak üzere okula devam oranlarının artırılmasıdır. Genel hedeflerimiz ise Ortaöğretim ve Mesleki Teknik Eğitim kademelerinde okula devam oranlarının artırılması, özellikle kız çocuklarının okuduğu kız yatılı okulların pansiyonlarının kapasitesinin ve kalitesinin artırılması, Mesleki Teknik Eğitim Rehberlik hizmetlerinin güçlendirilmesi, eğitimin önemi hakkında ailelerin farkındalıklarının artırılması, kadınların eğitim yoluyla niteliğini artırılarak istihdam edilebilirliklerinin artırılması ve diğer kız çocuklarına örnek olmasıdır. Projemiz için 13 adet eğitim ve eylem planı bulunmaktadır." diye konuştu.

Toplantı da konuşan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk" te projeyi yazan ve hazırlayan herkese teşekkür ederek, ilçede böylesine bir projenin hayata geçirilmesinden dolayı oldukça mutlu olduğunu söyledi. Başkan Öztürk; " Göreve başladığımdan kısa bir süre bu projenin Yahyalı'ya kazandırıldığını duyunca çok mutlu oldum. Projede yaklaşık 900 bin tl gibi bir hibe almış olduk. Bu para şüphesiz burada kalacak. Tabi belediyelerimizin proje hazırlayacak bir arge birimi yok. Bu için ben her zaman müdürlerimizden şunu rica ediyorum, öğretmen ve öğrencilerimizi Yahyalı için projeler hazırlamalarına teşvik edelim. Hangi bakanlık açıyorsa çağrıyı, bu Oran Kalkınma Ajansı ya da Avrupa Birliği Mali Destekler olabilir, bize gelip sunacakları projeye ortak yazsınlar. İştirakçi de proje sahibi de olabiliriz. Biz Yahyalı Milliyetçisi olmak durumundayız. Bizim ortak hedefimiz Yahyalı diye düşünüyorum. Kaymakamlığımız, Daire Amirlerimiz, müdürlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımızın özel derdi de Yahyalı olmalı diye düşünüyorum. Hamdolsun bir araya gelmek, birbirimize sımsıkı sarılmak için, bizim birçok ortak değerimiz var. Bu güzellikler ilçede bir sinerji oluşturuyor. İlçedeki tüm kurumların birbirlerine yardımcı olduğunu görüyorum. Sivil toplum kuruluşlarımızın da Yahyalı sevdalısı olduğunu biliyorum. Bütün bunları değerlendirerek bize katkı vermenizi istiyorum." diye konuştu.

Toplantıya geleden katılımcılara seslenen Yahyalı Kaymakamı Metin Esen" de kurum ve kuruluşların farkının, ürettiği projelerle ortaya çıktığını ifade ederek şunları söyledi. " Gerek yerel yönetimler gerekse kamu kurum ve kuruluşları farkını, hazırlamış olduğu projelerle ortaya koyuyor. Yahyalı içinde güzel bir proje hazırlanmış. Çalışma bakanlığının çeşitli parametrelerde yürüttüğü projeler var. Bu doğrultuda ülkemizde yürütülen 84 tane proje var. Bu projelerden biri de Yahyalı'da. Ve tek belediyenin ortak olduğu proje, bu proje." İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından proje kapsamında yapılacak faaliyetleri slaytlar eşliğinde anlatıldı.

Yahyalı’da Kız Çocukları Okula Ve Hayata Hazırlanacak

Yahyalı’da Kız Çocukları Okula Ve Hayata Hazırlanacak

Yahyalı’da Kız Çocukları Okula Ve Hayata Hazırlanacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim