• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C

Yahyalı’da Çanakkale Zaferi Çeşitli Etkinlikle Kutlandı

Yahyalı’da Çanakkale Zaferi Çeşitli Etkinlikle Kutlandı
Yahyalı'da 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Yahyalı'da 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl Dönümü münasebetiyle Yahyalı Belediyesi ve Yahyalı Müftülüğü tarafından namazına müteakiben bir program düzenlendi. Merkez Ulu Camiinde düzenlenen programa Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, İlçe Müftüsü Bahri Çam, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda Kur'an-ı Kerim okundu, bütün şehitler için dua edildi. Namaz sonrası cami avlusunda vatandaşlara çorba ikram edildi.

Programı İlçe Müftülüğü ile beraber düzenlediklerini belirten Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, "Bu anlamlı günde sabah namazından sonra kuran okuyup, şehitlerimize dua ettik. Bu toprakları bize kanlarıyla vatan yapan aziz şehitlerimizi minnetle ve rahmetle andık. Çanakkale ruhu bu milletin içinde yaşadığı sürece, Türk Milleti'nin birlik ve beraberliğini bozmaya kimsenin gücü yetmez." diye konuştu.

Kutlama programlarına çelenk koyma töreni ile devam edildi. Yahyalı Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan tören, çelenklerin konulması, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılması ile sona erdi.

Yahyalı Belediyesi, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yıl Dönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde, Çanakkale Savaşında yaşanılan zorlukları genç kuşakların daha iyi anlaması için, öğrencilere şekersiz üzüm hoşafı ve ekmek ikram etti.

Yahyagazi Anadolu Lisesi'nde düzenlenen programa Yahyalı Kaymakamı Metin Esen, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztük, Garnizon Komutanı Yzb. Cemal Ersin Çakır, İlçe Milli Eğitim Müdür Ahmet Kafalı, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Programda basına açıklamalarda bulunan Yahyalı Belediye Esat Öztürk, genç kuşakların Çanakkale Zaferi'nin ne şartlarda kazanıldığını, ecdadımızın bu vatanı düşmanlardan temizlerken yaşadığı sıkıntıları genç kuşakların daha iyi anlaması için, bu programı düzenlediklerini söyledi. Başkan Öztürk, " Çanakkale Zaferi'mizin 101.yıl dönümündeyiz. Her zaman "Rabbim, milletimize bir daha İstiklal Marşı yazdırma" diye dua ediyoruz. Yahyagazi Anadolu Lisemize geldiğim zaman, o yıllarda Kayseri Lisesi'nde okuyanları hatırladım. Biliyorsunuz, Çanakkale Savaşı nedeniyle Kayseri Lisesi o yıl mezun vermedi. O günlerin fedakârlığı ile bu günleri görmüş olduk. O günleri, öğrencilerimize bir kâse üzüm hoşafı ile en iyi şekilde anlatabilirdik. Savaşta askerlerimizin yedikleri öğle yemeğini, bugün biz yiyerek onları anlamış olduk. Onları minnetle, şükranla yâd ediyoruz. Onlar huzur içinde yatsınlar. Şehitlerimiz bize öyle güzel bir ülke bırakmışları ki, her tarafı taşı toprağı altın. Bu ülkeyi canları pahasına kimseye vermemişler. Bizde bu ülkeyi kimseye vermeyeceğiz, doğusuyla, batısıyla, güneyiyle, kuzeyiyle bu ülkeyi böldürmeyeceğiz. Çanakkale ruhunu bugün, gençlerimizde de gördüm. Allah korusun bizde böyle bir durumla karşılaşırsak, bu yavrularında Çanakkale Ruhuyla cepheye koşacaklarından eminim. Elhamdülillah, kalbimizde imanımız, vatan sevgimiz, bayrak sevgimiz ve millet sevgimiz var. Ben öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Çanakkale Zaferimizi kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Programda duygu ve düşüncelerini dile getiren öğrenciler de, Çanakkale Savaşında yaşanan zorlukları, imkânsızlıklar içinde kazanılan zaferi daha iyi anlamaları sağlayan ikramdan dolayı Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk'e teşekkür etti.

Günün son programı ise Hamdi Oral Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan "Çanakkale Zaferi Özel Programı " oldu.

Yahyalı Belediyesi Kültür Salonunda yapılan programa Yahyalı Kaymakamı Metin Esen, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztük, Garnizon Komutanı Yzb. Cemal Ersin Çakır, İlçe Milli Eğitim Müdür Ahmet Kafalı, şehit aileleri, öğretmen, öğrenciler ve veliler katıldı.

Programda öğrenciler tarafından Çanakkale Savaşını anlatan piyes gösterisi sergilendi, türküler söylendi. Yahyalılı şehitleri rahmetle anıldı. Gecede yayınlanan Yahyalı Kaymakamlığı, Yahyalı Belediyesi ve Hamdi Oral Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından şehitler için hazırlanan özel klip izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Programın ardından protokol üyeleri, şehit aileleri, öğretmen, öğrenciler ve velilerin katıldığı yürüyüş düzenlendi. Yahyalı Cumhuriyet Meydanına kadar süren yürüyüş, meydanda okunan Kuran-ı Kerim ve edilen duanın ardından, İstiklal Marşı'nın okunması ile son buldu.

Yahyalı’da Çanakkale Zaferi Çeşitli Etkinlikle Kutlandı

Yahyalı’da Çanakkale Zaferi Çeşitli Etkinlikle Kutlandı

Yahyalı’da Çanakkale Zaferi Çeşitli Etkinlikle Kutlandı

Yahyalı’da Çanakkale Zaferi Çeşitli Etkinlikle Kutlandı

Yahyalı’da Çanakkale Zaferi Çeşitli Etkinlikle Kutlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim