• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Yahyalı’da Çanakkale Müzesi Açıldı

Yahyalı’da Çanakkale Müzesi Açıldı
Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Yahyalı Belediyesi iş birliği ile Genç KAYMEK tarafından Yahyalı" da 18 Mart Çanakkale Müzesi açıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Yahyalı Belediyesi iş birliği ile Genç KAYMEK tarafından Yahyalı" da 18 Mart Çanakkale Müzesi açıldı.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yıl dönümünü kutlama etkinlikleri çerçevesinde, Yahyalı Kadın Gelişim ve Gençlik Merkezinde kurulan müze törenle açıldı. Açılış törenine Yahyalı Kaymakamı Metin Esen, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, İlçe Garnizon Komutanı Yzb. Cemal Ersin Çakır, İlçe Milli Eğitim Müdür Ahmet Kafalı, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Törende selamla konuşması yapan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, müzenin Yahyalı'ya kurulmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanına, Kültür Dairesi Başkanına ve Genç Kaymek yöneticilerine teşekkür etti. Çanakkale ruhunun, kundaktaki bebekten, 80 yaşındaki büyüğe kadar hiç kimseden çıkmayacağını ifade eden Başkan Öztürk, konuşmasında şunları söyledi. "Çanakkale demek; 8 yaşındaki Gelibolulu Kerim "in, 10 yaşındaki Çamlı Mehmet "in, 13 yaşındaki Binbaşı Lütfi Beyin oğlu Emrullah "ın, 15 yaşındaki Lâpsekili Ahmet "in, 18 yaşındaki Sorgunlu Kınalı Hasan "ın, 27 yaşındaki Ezineli Yahya Çavuş'un, 60 yaşındaki Erzincanlı Oğuz Amcanın Destanı demek. Çanakkale demek; derelerden su yerine kan aktığı, bir metre kareye 6.000 merminin düştüğü, eşi görülmemiş bir kan ve can pazarı demek; dünyada hakkında 2.000 den fazla kitap yazılan tek savaşın adı demek; Çanakkale demek; şeref demek, gayret demek, cesaret demek, azim demek, kenetlenmek demek. Bir hilal uğruna okullarını bırakıp cepheye koşanların destanı, demektir. Dönemedikleri için 1915 yılında İstanbul Üniversitesi, Galatasaray Lisesi, Edirne Lisesi, Konya, Yozgat, Kayseri Liseleri mezun veremedi. Çünkü o vatan evlatları, vatanları için sınava girdiler, Şaadet şerbeti içerek." diye konuştu.

Yahyalı Kaymakamı Metin Esen'de konuşmasında, müzenin ilçede açılmasına katkı sağlayan herkese teşekkür ederek şunları söyledi. " Ülkemizin kurtuluşu için bundan 101 yıl önce 252 bin şehit verdik. Bugün hala şehit vermeye devam ediyoruz. Gelecekte ülkemiz için gerekirse yine devam edeceğiz. Her birimiz bu memleket için, bu vatan için, ülkemiz için şehit olmaya hazır olduğumuzu bütün dünyaya o zaman da haykırıyorduk, şimdide haykırıyoruz" diye konuştu.

Törenin ardından protokol üyeleri ve öğrenciler sergiyi gezerek, müze görevlilerinden bilgiler aldılar. Müze Perşembe gününe kadar ziyarete açık olacak.

Yahyalı’da Çanakkale Müzesi Açıldı

Yahyalı’da Çanakkale Müzesi Açıldı

Yahyalı’da Çanakkale Müzesi Açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim