• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C

Yağmur Dergisi hikaye ödülleri sahiplerini buldu

Yağmur Dergisi hikaye ödülleri sahiplerini buldu
Yağmur dergisinin düzenlediği "7. Hikaye Yarışması'nda dereceye girenler ödüllerini aldı. Ödül töreninde konuşan Yağmur Dergisi Genel Yayın Yönetmeni...

Yağmur dergisinin düzenlediği "7. Hikaye Yarışması'nda dereceye girenler ödüllerini aldı. Ödül töreninde konuşan Yağmur Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Ahmet Gökçe, "'Kan gölüne dönmüş ülkenin içindeyiz. Kandan irinden geçen zamanlardan geçiyoruz. Bombalanan şehirlerden ancak edebiyata tutunmak geliyor, benim elimden.'" dedi.

Dil, kültür ve edebiyat dergisi Yağmur'un genç kalemleri teşvik etmek ve yayın dünyasına yeni bir heyecan getirmek amacıyla düzenlediği hikaye yarışmasının ödül töreni Şişli Kent Kültür Merkezi'nde yapıldı. Açılış konuşmasını yapan Hasan Ahmet Gökçe, "Kan gölüne dönmüş ülkenin içindeyiz ve kandan irinden geçen zamanlardan geçiyoruz." dedi.

Gökçe, konuşmasına şöyle devam etti: "'Sadece ülkemizi bahsetmiyorum, bütün dünyayı söylüyorum. Böyle bir zamanda hikaye yarışması mı yapıyorsunuz? Evet, tam da böyle bir zamanda hikaye yarışması yapıyoruz. Tutunacak ne kaldı? Şiirden, hikayeden ve edebiyattan başka. O estetiğe, etiğe dair duyarlılıktan başka tutunacak ne kaldı? Kandan nasıl kaçacağım ben? Savaştan nasıl kaçacağım? Bombalanan şehirlerden ancak edebiyata tutunmak geliyor benim elimden. Benim gibi olan insanlar da var. Yürek coğrafyasını şiirle besleyen, hikayeden ırmaklar akan gönüllerine insanlar var. Biz savaşa tutunarak nefes alamıyoruz ve boğuluyoruz. Buradaki insanlar nefes alıyor. Kitapla, şiirle, imgeyle nefes alan insanlarız.'"

Bu yıl yedincisi düzenlenen hikâye yarışmasında birinciliği "Hattatın Vav ile İmtihanı" adlı hikâyesi ile Mehmet Akif Duman kazandı. Duman'a ödülünü Yağmur Dergisi Genel Yayın Koordinatörü İlhami Atmaca takdim etti. Yarışmada ikinciliği "Şahane Hanım'ın Sıradan Hayatı" adlı hikâyesi ile Aksiyon Dergisi Yazarı Ülkü Özel Akagündüz, üçüncülüğü ise "Bir Mektup" ile Behiç Ceran aldı. Ödül alan isimler, juri üyeleri ve ödülleri yazarlara takdim eden isimlerle birlikte toplu fotoğraf çekimi sonrası program son buldu.

Yağmur Dergisi hikaye ödülleri sahiplerini buldu

Yağmur Dergisi hikaye ödülleri sahiplerini buldu

Yağmur Dergisi hikaye ödülleri sahiplerini buldu

Yağmur Dergisi hikaye ödülleri sahiplerini buldu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim