• BIST 9524.59
  • Altın 2490.091
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.7328
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Yağmur altında mezuniyet coşkusu

Yağmur altında mezuniyet coşkusu
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) 2015-2016 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni sağanak yağmur altında gerçekleştirildi.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) 2015-2016 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni sağanak yağmur altında gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunması ile devam etti. Ardından mehteran takımı eşliğinde kortej yürüyüşü ile Gazi Atatürk Stadyumu'na geçildi.

Gazi Atatürk Stadyumu'ndaki törene. Vali Hasan Kürklü, 58. Piyade Eğitim Alay Komutanı Albay Metin Karagöz, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül, Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, ilçe kaymakamları, kurum ve kuruluş temsilcileri, iş adamları, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Daha sonra 2008'den 2015'e kadar katıldıkları Üniversitelerarası halkoyunları yarışmalarında her yıl derece alan Uzman Nurgül Mıhladız tarafından hazırlanan MAKÜ Halk Oyunları Ekibinin hazırlamış olduğu gösteri gerçekleştirildi.

Tören 2015-2016 Akademik Yılı Lisans mezunları adına İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğrencisi Özgün Şanlı'nın konuşması ile devam etti. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nden mezun olmanın büyük bir gurur olduğunu vurgulayan Özgün Şanlı, "Mehmet Akif Ersoy'un adını taşıyan bir üniversiteden mezun olmak bizler için övünç kaynağıdır." dedi. Daha sonra Özgün Şanlı, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencisi Sümeyra Çevik ile birlikte mezuniyet yaş kütüğüne plaka çaktı.

Yaş kütüğüne plaka çakılmasından sonra konuşan Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz ise mezun olan öğrencilerin ailelerine seslendi. Korkmaz, "Sevgili aileler bizlere emanet ettiğiniz en değerli varlıklarınızı daha donanımlı daha hayata hazır şekilde sizlere teslim ediyoruz. Emanetlerinizi geleceğe en iyi şekilde hazırlanması için her türlü imkânı seferber ettiğimizi bilmenizi isterim." diye konuştu.

Rektör Korkmaz, zor şartlar altında vatani görevlerini yerine getiren Mehmetçiklerimizi de unutmadı. Korkmaz; " Şu anda yağmur yağıyor. Güç koşullar altında gözlerini kırpmadan canları pahasına bizleri koruyan Mehmetçiklerimizi, gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi biraz anlamış ve hatırlamış oluruz belki diye düşünüyorum. Onun için birazcık yağmur yağarsa da affınıza sığınıyorum." dedi.

Öğrencileri ve ailelerini tebrik eden Burdur Valisi Hasan Kürklü ise "büyük bir bölümünüz Burdur'dan ayrılıp aldığınız bilgi ve irfan ile vatanın farklı bölgelerinde iş hayatına atılacaksınız. Nerede hizmet verirseniz verin unutmayın ki sizler Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin bayrağını taşıyorsunuz. Üniversitenizi çalışma hayatınızda da yücelteceğinize şüphem yok. Hepinize bundan sonraki hayatınızda başarılar dilerim." şeklinde konuştu.

Tören, dereceyle mezun olan öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verilmesi ile devam etti.

Daha sonra Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kılınç eşliğinde mezuniyet andını okuyan yaklaşık 5 bin öğrenci Üniversitenin kuruluşunun 10.yılı olması dolayısıyla 10'dan geriye doğru sayarak hep birlikte keplerini havaya fırlattı.

Mezuniyet coşkusunu yağmur altında yaşayan öğrenciler, Turgay Başyayla'nın seslendirdiği birbirinden güzel türkülere hep bir ağızdan eşlik edip, birlikte halay çekti.

Cihan

Yağmur altında mezuniyet coşkusu

Yağmur altında mezuniyet coşkusu

Yağmur altında mezuniyet coşkusu

Yağmur altında mezuniyet coşkusu

Yağmur altında mezuniyet coşkusu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim