• BIST 9524.59
  • Altın 2506.507
  • Dolar 32.5875
  • Euro 34.5111
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Yağlı Güreş Ağalarının Şıklık Yarışı

Yağlı Güreş Ağalarının Şıklık Yarışı
Türkiye'nin farklı bölgelerinden 40 yağlı güreş ağası Edirne'de buluştu.

Türkiye'nin farklı bölgelerinden 40 yağlı güreş ağası Edirne'de buluştu. Ağalar, kıyafetleri, altın kemerleri ve pahalı takılarıyla adeta birbirleriyle yarıştı.

Kırkpınar Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği, Türkiye'nin farklı bölgelerinde yağlı güreşe hizmet veren 40 ağayı bir araya getirdi. İlk olarak Kırkpınar Evi'nde tarihi Kırkpınar davul-zurna ekibiyle karşılanan ağalar, daha sonra oluşturdukları kortejle Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü. Kıyafetleri, altın kemerleri ve pahalı takılarıyla adeta birbirleriyle yarışan yağlı güreş ağaları, yağlı güreş için birlik ve beraberlik mesajları verdi. Altın kemerleri, pahalı gözlükleri, işlemeli yöresel ağa kıyafetleri, takıları, son model marka arabaları ve korumalarıyla adeta yarış içine giren ağalar, renkli görüntüler olUŞTURDU. 40 ağanın içerisinde tek kadın ağa olarak bulunan Çanakkale Biga ağası ise dikkatleri üzerine çekti.

Bazı vatandaşlar, yürüyüş esnasında güreş ağalarını cep telefonlarıyla görüntüledi. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Son olarak Kırkpınar Marşı'nı okuyan 40 ağa ve yağlı güreşseverler, Devecihan Kültür Merkezi'nde Kırkpınar'ın dününü, bugününü ve geleceğini konuşmak için toplandı.

"KIRKPINAR'DA BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK"

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 7'nci kez ağa olan Karadenizli iş adamı Seyfettin Selim, 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesi bir ilki gerçekleştirmek istediklerini belirterek, "Biz Kırkpınar'da 40 ağa ile bir ilki gerçekleştirmek istedik. Amacımız, eski ve yeni ağaları bir araya getirip kaynaştırmak. Herkes bir gün eski olacak. Ağaların birbirine sahip çıkması, destek olması gerekiyor. Bizler, eski Kırkpınar ağaları ve bütün yöre ağaları, bugün burada elbiselerini giydi ve buluştu. Birlik ve beraberlik içerisinde Kırkpınar için güzel şeyler yapacağız" dedi.

Yağlı Güreş Ağalarının Şıklık Yarışı

Yağlı Güreş Ağalarının Şıklık Yarışı

Yağlı Güreş Ağalarının Şıklık Yarışı

Yağlı Güreş Ağalarının Şıklık Yarışı

Yağlı Güreş Ağalarının Şıklık Yarışı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim