• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Yağan karın tadını arazi araçları ile çıkartıyorlar

Yağan karın tadını arazi araçları ile çıkartıyorlar
Kocaeli'de Kartepe ilçesi başta olmak üzere yüksek kesimlerde yağan karı fırsat gören off-road tutkunları soluğu yaylalarda alıyorlar.

Kocaeli'de Kartepe ilçesi başta olmak üzere yüksek kesimlerde yağan karı fırsat gören off-road tutkunları soluğu yaylalarda alıyorlar.

Doğanın tadını özel tasarım arazi araçları ile çıkarmak için yağmurlu ve çamurlu günleri gözleyen amatör off-road sporcuları, havaların soğumasıyla yağan karın tadını da araçlarıyla çıkarıyorlar. Kocaeli'de yaşayan off-road gönüllüsü Levent Aykut Yıldız da Kocaeli'nin yüksek kesimlerine yağan kar sonrası aracıyla Kartepe'de bulunan İnönü Yaylası'nda karın tadını çıkardı. Boş vakitlerinde arazi aracıyla yaylalara, ormanlara ve dağlara gittiğini ifade eden Yıldız, karla da kendi yöntemleriyle mücadele etmekten çok hoşlandığını dile getirdi.

Off-road aracı ile seyahat etmenin kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen Levent Aykut Yıldız, "Bu işe hevesim bir arazi aracıyla başladı. Arazi aracını aldım, bir aksesuarcıya gidip parça takmak istedim. Sonra heves baya bir gelişti ve o arazi aracını satıp şu anki aracımı almaya karar verdim. Şu anda da samimiyetimiz baya bir ilerledi. Ben aracı şehir içinde de kullanıyorum, arazide de çocuklarımla geziyorum" dedi.

Arazi aracıyla sadece dağlarda değil, şehir merkezinde de seyahat ettiğini dile getiren Yıldız, "Şehir merkezinde de kullanmak daha zevkli. İnsanların dikkatini çekiyor. Bir yere gittiğiniz zaman insanlar aracı takip ediyor. Heveslenerek gelip bakıyorlar, hatta almak isteyenler oluyor. Kocaeli'de birçok bir etkinlik düzenleniyor. Biz de bu etkinliklere katılıyoruz ya da birkaç arkadaş bir araya gelip bu muhitlerde off-road yapıyoruz. İlerleyen dönemlerde yine bir off-road aracı alma planım var. Biraz buna doyduktan sonra daha geniş ve büyük araçlar almayı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Off-road sporu ile ilgilenmenin zevkli olduğu kadar masraflı olduğunu da ifade eden Yıldız, birçok insanın off-road sporunu yapmak istese de maddi imkansızlıklardan dolayı yapamadığını dile getirdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim